Snoop Doggov ‘potpuno bijeli’ Kanye postao viralan

James Barrett

Screenshot: YouTube/Fuse

Izjave otvorene podrške Kanyea Westa Donaldu Trumpu i Westov kriticizam “mentaliteta planaže” Demokratske stranke, ljevica je dočekala s puno gorčine. U posljednjih nekoliko dana, Detroitska radio stanica službeno je zabranila njegovu muziku, demokratska članica Kongresa rekla mu je da prestane toliko govoriti i mnogi od njegovih kolega su ga osudili.

Jedan od njih je i Snoop Dogg, koji je u četvrtak objavio sliku na Instagramu “potpuno bijelog” Kaynea koja je brzo postala viralna.

“Novo, Kanye je sad u potpunosti bijeli bravo čovječe”, napisao je ispod fotošopirane slike.

The new. Kanye well allwhite now way to go dude

A post shared by snoopdogg (@snoopdogg) on

Snoop Doggova kritika “čiča Tome” popratila je nekoliko Kanyeovih komentara koji su nedavno izazvali bijes ljevice, uključujući opisivanje vjerovanja da svi afrički Amerikanci moraju glasati za demokrate kao “mentalitet plantaže” i ukazivanje činjenice da je Demokratska stranka bila stranka ropstva, dok je Abraham Lincoln bio republikanac.

Najkontroverzniji komentar bila je njegova izjava TMZ-u da 400 godina ropstva “zvuči kao izbor“.

Kasnije je ponudio neka objašnjenja njegovih prijedbi u seriji tweetova. “Da budem jasan”, napisao je, “naravno da znam da robovi nisu svojevoljno stavljeni u lance i ukrcani na brodove. Htio sam reći, ostali smo u tom položaju iako su brojevi bili na našoj strani, a to mi zvuči kao mentalno ropstvo. Odrezali su nam jezike da ne bi mogli međusobno komunicirati. Ja neću dozvoliti da odrežu moj jezik.”

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here