Još jedan prosvjed protiv Trumpa doživio neuspjeh, ovaj put u Londonu

Joseph Curl

“Prosvjednici se okupljaju u Londonu za masovne anti-Trump prosvjede”, vrištao je naslov na CNN-u.

Jedan marš je započeo u 11 sati ujutro po londonskom vremenu, a drugi je najavljen za 2 sata poslije podne. Ali ako su slike s prvog prosvjeda nekakva indikacija, procjene da će 200.000 prosvjednika žestoko protestirati, zatvarajući gradske ulice, možda su uvelike pretjerane.

Još jedna slika od BBC-a pokazala je čak manje okupljenih prosvjednika.

Iako je još rano u Londonu i ljudi su još na radnim mjestima, prosvjed je za sad jadan. Nema sumnje da će narasti i da će dežurni agitatori, kao i uvijek, postavljati požare i uništavati imovinu, ali za sad je dogođaj započeo prilično pospano.

Predsjednik Trump uglavnom izbjegava London. Kada mu je rečeno da će danas 7 metarni “Trump beba” balon letjeti iznad Parlamentarnog trga, rekao je: “Pretpostavljam da kad postavljaju balone kako bi se osjećao nepoželjnim, nema razloga da odem u London.”

Mainstream mediji također su reklamirali planirani protest u srijedu u Bruxellesu, nazvan “Make Peace Great Again”. Organizatori su iznova govorili da će se okupiti na tisuće prosvjednika izvan NATO summita kako bi protestirali protiv Trumpa.

Ali pojavilo se tek nekoliko desetaka ljudi.

Damon Embling iz “Euro News” izvijestio je da su organizatori na prosvjedu očekivali nekoliko tisuća ljudi, ali se pojavilo samo nekoliko desetaka”, izvijestila je NTK Network.