KLAVAN: CNN pita ‘koliko će crna kraljevska beba biti?’ Ne, stvarno.

Andrew Klavan

Screenshot: YouTube/The Sun

Engleski princ Harry i njegova američka supruga miješane rase dobili su bebu, a pitanje koje postavlja Los Angeles Times glasi: “Hoće li Meghan Markle i princ Harry podizati svoje dijete kao crno?”

Vjerojatno sad razmišljate: “Oh, Andrew Klavan, vi ste toliko duhovit, satiričan tip, koji nas uvijek urnebesno nasmijava, a još ste uz to i tako zgodni.” I, obično bi se složio s vama. Ali ne, ovaj put ne pokušavam prikazati američke novinare toliko opsjednutima rasom da sliče tamo nekakvom zaostalom naci luđaku koji bunca u svojoj tapeciranoj ćeliji o krvnoj liniji bebe koja je sedma po redu za prijestolje bez moći u zemlji veličine Oregona. To je stvarni naslov uvodnika autorice Carle Hall, koja se zapravo nalazi u uredništvu L.A. Timesa.

Carla piše — i to su stvarni citati: “Beba Sussex, kako se trenutačno zove… mora znati što znači biti crna osoba u današnjem svijetu. Naravno… ne postoji jedinstveno crnačko iskustvo — osim, možda, policajca koji vas zaustavlja jer odgovarate opisu osumnjičenika.”

I da, bit će zanimljivo vidjeti Bebu Sussexa kojeg zaustavlja policajac i pita: “Hej crnac, di si nabavil tu motoriziranu pratnju?”

Preko, na CNN-u, John Blake postavlja pitanje: “Koliko će crno kraljevsko dijete biti?” “Postoje neka pitanja o tome kako rasno definirati kraljevsku bebu”, piše Roberts pasivnog glasa jer nitko zapravo ne postavlja takva pitanja. On nastavlja: “Ostalo je neizrečeno ono što nitko nije ozbiljno sugerirao: Zašto ne nazvati bebu bijelom? Zašto? Jer previše razgovora o bebinom rasnom identitetu odjekuje poput pravila jedne kapi iz doba ropstva i ere Jim Crowa.”

Dakle, život će biti težak za Bebu Sussexa. Ne stvarni život. Život u informativnim medijima. Koji nema nikakve veze sa stvarnim životom.

Andrew Klavan je američki konzervativni pisac, novinar, scenarist, politički komentator i voditelj podcasta “The Andrew Klavan Show” na Daily Wireu.