‘Dolje kapitalizam!’, viče čovjek s Guy Fawkes maskom koju je naručio na Amazonu

The Babylon Bee

SAN FRANCISCO, KALIFORNIJA — Obučen u novu J. Crew majicu s kapuljačom te opremljen lijepim L.L. Bean ruksakom, lokalni aktivist Wayne Hoffman povikao je “Dolje kapitalizam!” na prosvjedu u petak dok mu je lice prekrivala maska Guy Fawkesa koju je naručio na Amazonu koristeći njihovu praktičnu aplikaciju koju je downloadao na svoj iPhone 7, potvrđuju izvori.

Nakon prosvjeda, Hoffman je sjeo s novinarima na ručak u Panera restoran kako bi razgovarao o svojim pogledima na društvo.

“Mi smo otpor”, rekao je stoički. “To je razlog zašto nosim ovu masku. Maska predstavlja naš otpor protiv komercijalizacije društva. I hvala Bogu na Amazon Prime, jer sam je uspio dobiti u roku od dva dana, besplatno — tako da sam mogao na vrijeme prisustvovati ovom današnjem skupu. Bez dodatnih troškova.”

“Prime se totalno isplati novca”, dodao je.

Pojašnjavajući da on i njegovi “borci otpora” neće stati tako dugo dok kapitalizam ne bude uništen, izjavio je da planiraju tjedne proteste tijekom cijelog ljeta. “Planiramo ih na privatnoj Facebook grupi koju smo postavili, ali ne reklamiramo je, tako da kapitalisti nikad ne znaju kad ćemo se pojaviti.”

Rekavši to, Hoffman je kupio još jednu kavu za van, ne ostavivši pritom napojnicu. Zatim je nazvao Uber na svom iPhoneu i nestao.

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.