John Cleese: London više nije engleski grad

Paul Joseph Watson

Ikona Monty Pythona, John Cleese, potaknuo je kontroverzu ponovivši svoje uvjerenje da London zbog masovne imigracije više nije engleski grad.

U tweetu svojim 5,6 milijuna sljedbenika, Cleese je rekao: “Prije nekoliko godina zaključio sam da London više nije engleski grad. Od tog vremena, gotovo svi moji prijatelji iz inozemstva potvrdili su moje zapažanje. Tako da ima nešto istine u tome.”

“Također primjećujem da je London bio britanski grad koji se najviše zalagao za ostanak u EU”, dodao je.

Cleese je prvi put dao slične izjave još 2011. godine, kad je izjavio da su Londonu date Olimpijske igre zbog masovne imigracije.

“Nisam siguran što se događa u Britaniji. Ili, dopustite mi da kažem — ne znam što se događa u Londonu, jer London više nije engleski grad”, rekao je Cleese.

Glumac je rekao da je London najkozmopolitskiji grad na svijetu, ali da se “ne osjeća engleskim”.

“Prije dva mjeseca došao mi je u posjet prijatelj iz Kalifornije, prošetao King’s Roadom i rekao: ‘Gdje su svi Englezi?'”

“Mislim, volim imati različite kulture oko sebe. Ali kad se matična kultura na neki način rasprši, ostanete razmišljati: ‘Pa, što se događa'”, rekao je Cleese.

Komentari zvijezde Monty Pythona samo su odraz stvarnosti. U Londonu su već nekoliko godina britanski Britanci u manjini.

Više od 41% stanovnika Londona je rođeno u inozemstvu. London također ima drugu najveću populaciju rođenu u inozemstvu od svih gradova na svijetu.