John Bolton: ‘Kad je vlada ikada lagala o napadima na brodove u nekom zaljevu samo da bi izazvala rat?’

The Babylon Bee

SAD — Nakon što su vodeći američki dužnosnici tvrdili da je Iran ovaj tjedan napao brodove u Omanskom zaljevu, John Bolton je održao konferenciju za novinare na kojoj je pitao je li vlada ikada lagala o nečemu poput ovoga samo da bi izazvala rat.

“Kad je vlada ikada lagala o brodovima koji su napadnuti, recimo u nekom zaljevu, u svrhu sudjelovanja u još jednom stranom sukobu?”, pitao je. “Možete li ukazati na jedan jedini događaj kad je laž o manjem napadu rezultirala velikim nepotrebnim ratom? Ne, tako sam i mislio”, rekao je.

“Ove napade u Tonkin–eh, u biti, Omanskom zaljevu, izvinite — je definitivno izvršio Iran i moramo napraviti invaziju neposredno prije ljudi počnu sumnjati u narativu.”

Nacija je povjerovala Boltonovom izvješću, izvješćujući da nema razloga za sumnju, jer vlada nikada ne bi lagala o napadima na brodove u zaljevu na drugom kraju svijeta.

“Kad je vlada SAD-a, uz potporu medija, ikada lagala o neisprovociranom napadu na brodove u stranom zaljevu negdje samo da bi izazvala rat?”, pitao je jedan novinar nakon što je napisao članak koji uopće nije dovodio u pitanje službenu priču SAD-a. “Tako nešto se doslovno nikada nije dogodilo u povijesti naše nacije, pa zašto bi sad počeli lagati o takvim stvarima?”

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.