TRUMP: ICE će SLJEDEĆI TJEDAN započeti proces uklanjanja MILIJUNA ilegalnih stranaca

Cristina Laila

Predsjednik Trump je u ponedjeljak navečer u par tweetova izjavio da će ICE (Imigracijska i carinska služba) započeti proces uklanjanja ilegalnih stranaca koji su nedopušteno ušli u SAD.

“Sljedeći tjedan će ICE započeti proces uklanjanja milijuna ilegalnih stranaca koji su nedopušteno pronašli put u Sjedinjene Države. Oni će biti uklonjeni brže nego su došli. Meksiko, koristeći svoje snažne imigracijske zakone, vrlo dobro zaustavlja ljude puno prije nego oni stignu do naše južne granice”, rekao je Trump.

“Gvatemala se sprema potpisati sporazum. Jedini koji ništa ne žele učiniti su demokrati u Kongresu. Oni moraju glasati za uklanjanje ovih rupa u zakonu i popraviti azil! Ako će to učiniti, granična kriza će se brzo okončati!”, dodao je Trump.

Predsjednik Trump proglasio je izvanredno stanje u veljači kako bi preusmjerio sredstva iz Ministarstva obrane u korist izgradnje graničnog zida.




Približno 100.000 ilegalnih stranaca se mjesečno slijeva preko američke granice s lažnim zahtjevima za azil, koje granična patrola potom pušta u američke zajednice.

Stotine ilegalnih stranaca iz ebolom zaražene Demokratske Republike Kongo istovareno je prije nekoliko tjedana na ulice teksaškog grada San Antonija.

ICE također ima poseban stambeni objekt za transrodne ilegalne strance — naravno na trošak poreznih obveznika.