Bivši rumunjski predsjednik i zastupnik Europskog parlamenta: ‘EU nam želi reći da moramo živjeti s invazijom muslimana’

Jim Hoft

Traian Băsescu, bivši kapetan broda trgovačke mornarice, bio je predsjednik Rumunjske od 2004. do 2014. godine.

Băsescu je nedavno izabran za zastupnika u Europskom parlamentu kao član Europske narodne stranke iz Rumunjske.

Ranije ovog tjedna, Traian Băsescu je kritizirao nedjelovanje EU-a u pogledu migracija u onome što mu se čini kao nesposobnost organizacije da zaštiti svoje granice.

Traian Băsescu želi koristiti vojne flote kako bi spriječio ilegalne imigrante da uđu u Europu.




Politico je izvijestio:

Bivši rumunjski predsjednik Traian Băsescu, novoizabrani član Europskog parlamenta kao član Europske narodne stranke, kritizirao je nedjelovanje EU-a u pogledu migracija u onome što mu se čini kao nesposobnost bloka da zaštiti svoje granice.

“Čini se kako nam EU, svojim nedostatkom djelovanja, govori da moramo živjeti s muslimanskom invazijom”, rekao je Băsescu u televizijskom intervjuu ovog tjedna…

… Băsescu je rekao da bi se na Mediteranu trebale koristiti vojne flote kako bi se potisnuli migranti dok su još u teritorijalnim vodama zemalja iz kojih su krenuli. To je jedini način da ih zaustavimo i vratimo u pravnu situaciju, pošto pokušavaju ilegalno ući u EU, tvrdio je. “Svaka država brani svoju granicu”, rekao je.

EU mora to učiniti ne da bi se borila protiv “siromašnih migranata”, već protiv kriminalnih organizacija koje im naplaćuju oko 5.000 do 10.000 eura kako bi ih smjestile u Italiju, Španjolsku i Grčku.

Te “stvari su tako dobro poznate da mi se čini vrlo pogrešnim što EU ne spaja svoje resurse i to zaustavlja”, rekao je Băsescu.