Tuckerov gost: ‘Posljednja stvar koja treba Amerika prva agendi je glupi, besmisleni, nepotrebni rat s Iranom’

Scott Morefield

Screenshot: YouTube/Fox News

Umirovljeni pukovnik američke vojske Douglas Macgregor prizvao je povijest kako bi argumentirao protiv “glupog, besmislenog, nepotrebnog rata s Iranom” tijekom gostovanja na “Tucker Carlson Tonight” u četvrtak navečer.

Već pojačane napetosti s Iranom pogoršale su se kad je raketa zemlja-zrak pogodila visokoleteći američki dron u četvrtak iznad Hormuškog tjesnaca.

POGLEDAJTE:

“Ne želim zvučati paranoično, ali sve ovo sam već gledao”, rekao je voditelj Fox Newsa Tucker Carlson prilikom najave teme. “Čini se kako se predsjednik snažno protivi sukobu s Iranom. On zna da bi on definirao njegovu administraciju. On zna da to ne služi američkim interesima. Ali ljudi koji rade za njega guraju Sjedinjene Države u položaj u kojem je rat vjerojatan, ako ne i neizbježan. Zar to zamišljam?”

“Ne”, rekao je Macgregor. “Mislim da ne. Predsjednik je imao svoj prvi Vijetnam trenutak. On je došao do ponora, pogledao preko ruba i rekao ‘ne hvala’. Slijedio je svoje instinkte, hvala bogu i vratio se natrag. On nema interesa ići u rat, ali u pravu ste. On je okružen s ljudima u Ministarstvu obrane, lancu zapovjedništva, svom osobnom osoblju nacionalne sigurnosti i State Departmentu koji su apsolutno predani pronalaženju načina za napad na Iran. Mislim da predsjednik razumije da bi napad na Iran doveo do totalnog rata.”




Opisujući koncept “ograničenih napada” kao “apsurdan”, Macgregor je tvrdio da bi Iranci, ne imajući što izgubiti, uzvratili “sa svime što imaju”.

Zatim je koristio primjere iz prošlosti kako bi dokazao svoju tvrdnju da “ratovi uništavaju predsjedništva”.

Odgovarajući na pitanje Tuckera o sankcijama, Macgregor je zagovarao “novi pristup” koji bi “smirio” situaciju i “proizveo pozitivan ishod”.

Gledajte, to bi uništilo našu ekonomiju ako se upustimo u rat s Iranom. Iran će odmah dobiti podršku iz cijelog svijeta. Oni će biti žrtve u tom ograničenom napadu o kojem se raspravlja. Ideja ograničenog napada je čista ludost. On će isprovocirati rat. Svi, Kina, Rusija, Indija, mnoge europske države priskočit će u pomoć Iranu. Na kraju ćemo imati veću koaliciju voljnih protiv nas nego što smo to vidjeli u posljednjih nekoliko desetljeća. Mislim da je predsjednik to shvatio. Ima dobre instinkte. Ali on se mora riješiti ratnih huškača. On mora izbaciti te genije koji žele ograničene napade van iz Ovalnog ureda.

“Upravo tako”, složio se Tucker.

“Posljednja stvar koja treba Amerika prva agendi je glupi, besmisleni, nepotrebni rat s Iranom”, zaključio je Macgregor. “I on to zna, stoga mora djelovati.”

“Koliko god bi to pozdravili Bret Stephens i Bill Kristol”, našalio se Carlson.