LGBT mafija vandalizirala crkvu s pro-gay, anti-Trump porukama

Peter D'Abrosca

Članovi cijenjene LGBT zajednice države Ohio ovog su tjedna vandalizirali crkvu, nanoseći sprejom pro-gay i anti-Trump poruke.

“Boba Wardlea, pastora crkve New Life Assembly, dočekala je neobična poruka kad je došao na posao u četvrtak: ‘Bog je žena i ona je gay.’ ‘Ljubav je ljubav.’ ‘Ponos.’ ‘Bog je mrtav.’ ‘Svi ljudi su jednaki.’ ‘Budite ljubazni.'”, prema izvješćima lokalnim medija.

U izvješću se navodi da su LGBT poruke popraćene “prostim referencama na predsjednika Donalda Trumpa” na ne-denominacijskoj crkvi. Izvješće sugerira kako se crkva vjerojatno našla metom napada zbog Wardleovog “otvorenog” stila propovijedanja.




Nedavno je održao propovijed u kojem je osudio homoseksualnost, među ostalim grijesima:

Pastor često opovrgava ono što smatra obijesnim grješnim djelovanjem unutar američkih crkava. U propovijedi 9. lipnja, Wardle je podijelio popis tih grijeha: Pijanstvo. Blud. Preljub. Zatim je prešao na temu seksualne orijentacije, izjavivši da je “homoseksualnost izravna perverzija”.

Ispred crkve visi znak s citatom iz Levitskog zakonika 18:22.

“Ne lijegaj s muškarcem kako se liježe sa ženom! To bi bila grozota”, piše.

Wardle je rekao da je njegova crkva žrtva mržnje.

“Jednostavno mislim da je to mržnja prema biblijskoj istini koju crkva propovijeda”, navodno je rekao.

Vandalizam dolazi usred eskalirajućih napetosti između američkih konzervativaca i liberala, a liberali često pozivaju na nasilje protiv svojih političkih kolega.