Papa poziva na novi katolički teološki kurikulum – učenje studenata da na muslimane gledaju kao na braću

Jim Hoft

Papa poziva vjernike da budu jednako slijepi prema stvarnim životnim opasnostima kao i on.

Ovaj lik je neprestana cirkuska predstava. Kad ne gura globalno zatopljenje i otvorene granice, on potiče partnerstvo i bratstvo s islamom.

Bože spasi svoju crkvu!

Robert Spencer si je dao malo oduška s ovom informacijom.

U međuvremenu…

Radikalni islam ima svoje planove.




ABC News je izvijestio:

Papa Franjo pozvao je u petak na reformu načina na koji se teologija uči u katoličkim školama, govoreći da studenti moraju učiti o dijalogu s judaizmom i islamom te da općenito mora postajati veća sloboda u teološkim istraživanjima i akademskim aktivnostima.

Isusovački papa uputio je poziv tijekom govora na isusovačkom teološkom sveučilištu u Napulju. On slijedi njegovo posezanje za muslimanskim svijetom ove godine potpisivanjem zajedničke izjave s imamom Al Azhara iz Kaira, centrom sunitskog učenja, uspostavljanjem odnosa između katolika i muslimana kao braće, s zajedničkom misijom promicanja mira.

U svom govoru, Franjo je rekao da je dijalog i partnerstvo s muslimanskim svijetom neophodno “za izgradnju miroljubive egzistencije, čak i kad postoje neugodne epizode fanatičnih neprijatelja dijaloga.”

Studenti katoličke teologije moraju naučiti kulturu, jezik i način razmišljanja Židova i muslimana “kako bi bolje razumjeli i proživjeli naš odnos”, rekao je.

Nakon teoloških doktrina pape sv. Ivana Pavla II. i pape Benedikta XVI., Franjo je umjesto toga naglasio potrebu “koračanja zajedno” s međuvjerskim partnerima, često se šaleći kako teolozi trebaju razmišljati na napuštenom otoku dok vjerski vođe nastavljaju dijalog na tlu. Također je pozvao na više pastoralnog, milosrdnog i savjesno orijentiranog pristupa osjetljivim teološki problemima.