Rukovoditeljica iz Googlea priznaje miješanje u izbore kako bi spriječili reizbor Trumpa 2020. godine

Paul Joseph Watson

Rukovoditeljica iz Googlea uhvaćena je na kameri kako priznaje da gigant za pretraživanje manipulira svoj algoritam kako bi spriječio Trumpov reizbor 2020. godine.

Jen Gennai, voditeljica odgovornih inovacija u Googleu, na snimci Project Veritasa priznaje da Google koristi AI i algoritamsku manipulaciju kako bi se umiješao u sljedeće predsjedničke izbore.

Ona govori o “crtanju linije na pijesku” kako bi se osigurala “pravednost” prije nego što je priznala da se “ljudi koji su glasali za sadašnjeg predsjednika ne slažu se s našom definicijom pravednosti.”




“Također treniramo naše algoritme ako bi se 2016. godine ponovila… bi li ishod bio drugačiji?”, pitala je Gennai, dodajući, “Svi smo mi bili zeznuti 2016. godine, ponavljam to nismo bili samo mi, zeznuti su ljudi, zeznuti su mediji, kao, svi su bili zeznuti tako da smo brzo bili, kao, što se to dogodilo i kako da spriječimo da se to ponovno ne dogodi.”

Govoreći o predsjedničkim izborima 2020. godine, Gennai je rekla da “rade na tome od 2016. godine kako bi bili sigurni da smo spremni za 2020. godinu”, s tim da je jasna implikacija spriječiti Trumpov reizbor.




Gennai je čak odbacila moć Kongresa da drži Google pod kontrolom, hvaleći se: “Nazvali su nas u više navrata iz Kongresa… kao da nas mogu pritisnuti, ali mi se ne mijenjamo.”

“Postoji ta fasada o tome što rade, ali ono što zapravo rade, što zaposlenici koji zapravo unutar kompanije vide je različito”, rekao je jedan anonimni zviždač Project Veritasu.

Prema zviždaču, Google je “vrlo pristrana politička mašina koja je posvećena tome da ne smije dopustiti da osoba poput Donalda Trumpa ponovno dođe na vlast.”

Prema Robertu Epsteinu, Googleova algoritamska manipulacija može pomaknuti milijune glasova na nacionalnim izborima.

Google se jasno upušta u masovno miješanje u izbore i trebali bi ga odmah istražiti zakonodavci.