Nečuveno: Evo što se dogodilo učeniku koji je svom učitelju rekao da postoje samo dva spola

Amanda Prestigiacomo

17-godišnji tinejdžer izbačen je s nastave i potom suspendiran tri tjedna iz škole u Aberdeenshireu u Škotskoj nakon što je imao hrabrosti suprotstaviti se mišljenju učitelja o spolu.

Kad je učitelj navodno rekao razredu da je web stranica “staromodna” jer na raspolaganju ima samo dvije opcije za spol, tinejdžer mu je rekao da, biološki govoreći, postoje samo dva spola: muški i ženski; sve ostalo je “osobna” identifikacija. To je bilo dovoljno da se učenika izbaci s nastave. U sada viralnom razmjeni, koju je učenik potajno snimio, učitelj se ponovno osvrnuo na problem s tinejdžerom u učionici na samo, grdeći dječaka i govoreći mu da svoje mišljenje mora zadržati u “vlastitoj kući”.

Tinejdžer je ostao anoniman, govori izvješće Daily Maila, ali, prema njegovim prijateljima koji su razgovarali s medijem, snimio je razmjenu s učiteljem kako bi izložio “opasnu” ideologiju koja se studentima izlaže kao istina.




“Odlučio je snimiti učitelja jer je želio pokazati što se danas događa u školama kad netko jednostavno navodi da postoje samo dva spola”, rekao je jedan od učenika. “On nema ništa protiv bilo koga tko se identificira kao LGBTQ, ali se u potpunosti protivi tvrdnji da postoji više od dva spola i da je to spol društveni konstrukt.”

Tinejdžer “vjeruje da je govorenje djeci da su dječaci djevojčice, a djevojčice dječaci vrlo opasna stvar i želio je iznijeti svoje poglede pred učiteljem”, nastavio je. “Njegovo je mišljenje da postoje samo dva spola. Ova nova rodna teorija da postoji bezbroj rodova je nešto o čemu bi trebalo razgovarati i debatirati — a ne samo baciti u raspravu učionice i ako se ne slažete s tim biti izbačeni iz prostorije.”

Video razmjene počinje s učiteljem koji govori učeniku da ima “pravo” na svoje “mišljenje”, prema Blazeu.

“Ako imam, zašto ste me onda udaljili s nastave?”, pitao je učenik. “To nije baš inkluzivno.”

“Žao mi je, ali ono što si govorio nije bilo vrlo inkluzivno, a ovo je inkluzivna škola”, odgovorio je učitelj, dodajući da njegovo “mišljenje” da postoji više od dva spola i da je “to mišljenje koje je prihvatljivo u školi. Ono što si ti rekao”, rekao je učeniku, “da ne postoji ništa drugo osim muškog i ženskog, nije prihvatljivo.”




Učenik je objasnio da se ljudi mogu identificirati kako god žele, ali biološki gledano spol je binarni.

Kao odgovor, učitelj je optužio učenika da je “odlučio napraviti problem oko ovoga” kad je imao “priliku šutjeti”.

“Da, ja mislim da je glupo imati išta drugo osim dva spola”, rekao je učenik. Učitelj mu je rekao podigavši svoj glas: “Možeš li molim te — možeš li molim te zadržati to mišljenje za svoju kuću? Ne u ovoj školi. Hvala.”

“Dakle, vi možete nametnuti svoje vlastito mišljenje u učionici –“, započeo je učenik.

“Ja navodim ono što je nacionalna školska politike, u redu? … Ja ne izlažem svoje mišljenje”, odgovorio je učitelj.

“Stajalište autoriteta je vrlo jasno”, dodao je, prije nego je optužio učenika za “diskriminaciju”.

“Ja ne radim nikakvu diskriminaciju. Ja jednostavno kažem da postoje dva spola. Muško i žensko”, usprotivio se učenik.

Učitelj je još jednom prekorio učenika zbog “donošenja loših odluka” i napustio učionicu.

POGLEDAJTE: