Project Veritas razotkrio YouTube u izbornoj manipulaciji prije glasanja o pobačaju u Irskoj

Shane Trejo

James O’Keefe iz Project Veritasa se vratio s još jednim otkrićem koje sve jasnije dokazuje pristranost korporacijskog giganta Googlea i njegovu agendu cenzuriranja konzervativnih i kršćanskih stajališta.

Insajder YouTubea procurio je youtube-blacklist-large-upload koji pokazuje kako je platforma manipulirala javnim mnijenjem neposredno prije irskog referenduma o ukidanju 8. amandmana.

Osmi amandman bio je zaštita nerođenih, koji je ukinut nakon glasanja naroda. Čini se kako su zagovornici pobačaja u Irskoj imali posebnu pomoć od Googleove video usluge.

Pojmovi koji su navodno bili blokirani na YouTubeu uključivali su “Pobačaj je ubojstvo”, “Ukini 8.”, “Irski katolici” i “Pro-life”. Učinkovito su cenzurirali stavove pro-life opozicije kako bi prevagnuli vagu u korist rulje naklonjene pobačaju u Irskoj.




“U ponedjeljak je Project Veritas objavio viralnu istragu koja je potaknula pitanja o Googleovoj umiješanosti u američke izbore. Ovaj novi dokument pokazuje da je njegova podružnica, YouTube, pokušala utjecati na izbore u Irskoj”, rekao je O’Keefe.

Project Veritas istaknuo je kako ove nove objave pokazuju da je javna izjava koju je jučer priopćila Googleova rukovoditeljica Jen Gennai lažna.

“Google je u više navrata bio jasan da radi kao pouzdan izvor informacija, bez obzira na političko stajalište. Zapravo, Google ne obraća pažnju na političke ideologije u svojim renkinzima”, rekla je.

Breitbart News je ranije objavio izvješće o Googleovoj crnoj listi gdje su spomenuli da se informacije o pobačaju cenzuriraju.

“Pojam ‘pobačaj’ dodan je na ‘crnu listu’ zbog ‘kontroverznih YouTube upita’, koja sadrži popis pojmova za pretraživanje koje tvrtka smatra osjetljivim. Prema procurjelim informacijama, oni uključuju neke od tih pojmova za pretraživanje koji se odnose na: pobačaj, pobačaje, irski referendum o pobačaju, demokratska kongresnica Maxine Waters i aktivista protiv oružja Davida Hogga”, napisali su.




O’Keefovo izvješćivanje dodatno je potvrdilo to izvješće, jer se pokazalo da je Google stvarna prijetnja integritetu demokracija diljem svijeta dok grozničavo rade kako bi ostvarili svoju orvelijansku noćnu moru.

NAJNOVIJE: YouTube je izdao odgovor na najnoviji niz procurjelih informacija.

Gateway Pundit je izvijestio da se u srijedu Mark Zuckerberg hvalio u vezi blokiranja pro-life reklama američkih kompanija tijekom glasanja u Irskoj.