Tucker kritizirao republikance jer ‘ne čine ništa’ kako bi se borili protiv Big Tech cenzure

Paul Joseph Watson

Tucker Carlson je kritizirao republikance i Trumpovu administraciju jer ne čine ništa kako bi se suprotstavili cenzuri velikih tehnoloških kompanija “dok se njihove ideje potiskuju, a njihovi pristaše ušutkavaju.”

Carlson je objasnio kako je Big Tech počeo planirati “kontroliranje ishoda izbora 2020.” čim je Trump preuzeo Bijelu kuću tako što je “koristio izgovor ‘lažnih vijesti'” kako bi kontrolirao javni diskurs.

Voditelj Fox Newsa kritizirao je prethodni republikanski Kongres zbog ne poduzimanja akcija, kao i Bijelu kuću koja je odbila koristiti svoju kontrolu nad “ogromnim regulatornim aparatom” kako bi intervenirala.

“Oni su sjedili mirno ne čineći ništa”, rekao je Carlson o Trumpovoj administraciji.

Tucker je pohvalio senatora Josha Hawleyja, koji je nedavno predstavio zakon koji bi Big Tech kompanijama ukinuo zakonsku zaštitu platforma koju uživaju zahvaljujući Odjeljku 230 Zakona o komunikacijama, kao “jedinog republikanca koji je imalo zainteresiran za držanje Big Tech-a pod kontrolom”.




“Provođenje Hawleyjevog prijedloga zakona ne čini se kao prioritet, nitko u Kongresu ne govori o tome”, rekao je Carlson, dodavši kako je to “velika pogreška”.

“Uspješne političke stranke brinu za svoje pristaše… i štite ih od nevolja”, rekao je Carlson, kritizirajući republikance zbog “sjedenja u zaglupljujućoj magli libertarijanizma, ne čineći ništa dok se njihove ideje potiskuju, a njihovi pristaše ušutkavaju.”

“Jednog dana će dignuti pogled i vidjeti da više uopće nemaju pristaša — tko će biti kriv za to? Oni sami”, zaključio je.

Kao što smo izvijestili ranije, najnoviji primjer miješanja u izbore Big Tech kompanija je Redditovo stavljanje u karantenu “The Donalda” — iznimno popularnog foruma s više od 700.000 članova koji se smatrao “najučinkovitijim” u širenju memeova tijekom posljednje predsjedničke kampanje.