CURRY: Progresivci vode Ameriku u propast

Paul Curry

Screenshot: Twitter

Nekoliko osporenih citata pripisano je Nikiti Hruščovu, bivšem autoritarnom vođi SSSR-a. Možda najpoznatiji je onaj: “Zauzet ćemo Ameriku bez ispaljenog metka. Mi ne moramo napasti SAD. Uništit ćemo vas iznutra.” Kao i sve povijesne citate, vjerodostojnost Hruščovog trebali bi uzeti s određenom dozom skepticizma. Ipak, osjećaj je neporecivo točan. A sada se čini da je ljevica odlučna vidjeti kako se to i ostvaruje.

Domaći terorizam su, prema definiciji, djela opasna po ljudski život, koja krše državni ili savezni zakon, namijenjena zastrašivanju ili primoravanju civilnog stanovništva, kako bi utjecala na politiku vlade zastrašivanjem ili prisilom. A to se u ovoj zemlji događa gotovo svakodnevno u ime demokratskog progresivizma.

U subotu, zloglasno nasilna, ekstremno ljevičarska organizacija poznatija kao Antifa, brutalno je usred bijela dana napala novinara Andyja Ngoa na ulicama Portlanda. Bio je to samo jedan od mnogih na dugom popisu takvih napada od strane, navodno, anti-fašističke skupine, s ciljem unaprjeđenja njihove ljevičarske političke agende.




Prošlog utorka, Eric Trump, sin predsjednika Donalda Trumpa, bio je verbalno maltretiran prije nego je na njega pljunula čikaška konobarica u Vjetrovitom gradu. U veljači, Zachary Greenberg, ljevičarski militant bio je uhvaćen na video snimci kako napada Haydena Williamsa, konzervativnog aktivista, samo zato što je ovaj dijelio letke na sveučilišnom kampusu Berkeleyja. Zapravo, otkako je Donald Trump najavio svoju kandidaturu za predsjednika i njegove kasnije pobjede na izborima, bezbrojna djela nasilja i zastrašivanja bila su nametnuta Amerikancima jer su se usudili podržavati svoja konzervativna politička uvjerenja.

Trumpovi pristaše bili su nasilno napadani, njegovi mitinzi bili su popraćeni s koordiniranim nasilnim napadima ljevičarskih propalica, a nedužni Amerikanci javno su napadani zbog prisustvovanja takvim događajima. Sveučilišni kampusi, svojedobno navodna utočišta za otvorenu razmjenu ideja, svjedočili su neredima gotovo svaki put kad je konzervativac, poput Bena Shapiroa ili Ann Colter, pozvan da održi govor. Umjesto pokušaja sudjelovanja u raspravi, nova progresivna ljevica pribjegla je taktikama u stilu nacističkih smeđokošuljaša kako bi ugušila bilo koje mišljenje s kojim se ne slažu. Na koledžu Middlebury u državi Vermont, liberalni profesor je brutalno napadnut samo zato što se na kampusu nalazio u društvu konzervativnog govonika.

Ti ljevičari nisu u stanju raspravljati te stoga pribjegavaju napadima kako bi unaprijedili svoju političku agendu. Ne daju prostora za raspravu. To su, po definiciji, činovi domaćeg terorizma.

Nažalost, ove kriminalne radnje nisu nadglasane od strane ljevičarskih lidera. One se rijetko, ako ikada, osuđuju. Umjesto toga, one se ponosno i glasno ohrabruju. Teško je zaboraviti poremećeno buncanje kongresnice Maxine Waters u poticanju takvih činova. Ona je samo jedna od mnogih demokratskih članova Kongresa koji otvoreno okrivljavaju predsjednika Trumpa za napad na Jussieja Smolletta, napad koji je bio očigledna prijevara od same njegove objave.

Kad je republikanac Trump osvojio predsjedničke izbore 2016. godine, ljevičari su organizirali otvorene prosvjede diljem zemlje. Gdje su bili konzervativni prosvjedi 2012. i 2016. godine kad je pobijedio Barack Obama? Kad je George W. Bush pobijedio 2000. i 2004. godine, to je isto tako popraćeno ljevičarskim prosvjedima diljem zemlje. Gdje su bili konzervativni prosvjedi 1992. i 1996. kad je pobijedio demokrat Bill Clinton?




To nisu činovi građanskog diskursa. To su očiti pokušaji uništavanja Amerike iznutra. To su činovi domaćeg terorizma, po definiciji.

Nedavno održane demokratske debate pokazale su da se kandidati natječu u tome koji će od njih biti najviše antitetičan američkom idealizmu i slobodama. Bila je to parada kandidata koji su osuđivali naša prava Drugog amandmana, odbacivali naš nacionalni suverenitet zagovarajući otvorene granice, prijetili našoj nacionalnog sigurnosti popuštajući terorističkim nacijama, a najviše od svega zagovaranjem oporezivanja po stopi nekoliko tisuća puta većoj od one engleske koja nas je i dovela do rata za našu neovisnost.

Proteklih 50 godina, demokrati-progresivci-ljevičari, kako se god žele nazivati, povećali su svoje histeriziranje i nasilje do točke u kojoj bi se to moglo smatrati domaćim terorizmom. A to nas je stavilo na put nacionalne nestabilnosti. I to mora prestati.

Francuski povjesničar i politički filozof Alexis de Tocqueville je svojedobno izjavio: “Veličina Amerike ne leži u tome što je prosvjetljenija od ostalih nacija, već u njezinoj sposobnosti da popravi svoje mane.”

Ako ljevica nastavi na svojoj trenutačnoj putanji nasilnog političkog domaćeg terorizma, izgubit ćemo veličinu koju je Tocqueville predvidio u nama i umjesto toga uništiti sebe iznutra, kao što je to navodno predvidio Hruščov.