Član Antife prijeti da će sudionike skupa za slobodu govora u DC-u napasti kiselinom

Paul Joseph Watson

Pristaša Antife prijeti da će sudionike skupa Demand Free Speech, koji bi se trebao održati 6. lipnja u Washingtonu, napasti kiselinom.

Pojedinac je objavio prijetnje na aplikaciji društvenog medija Telegram, komentirajući: “Ja samo želim oslijepiti što je više peder*ina moguće”, dodajući, “Već imamo klorovodičnu kiselinu, vosak i balone.”

“Samo želim baciti što više balona s klorovodičnom kiselinom u lice što više članova Proud Boysa moguće”, dodao je.

Prijetnje su potaknule suorganizatora događaja Enriquea Tarria da se obrati FBI-u i Ministarstvu domovinske sigurnosti, koji će sada očito biti na licu mjesta kako bi osigurali sigurnost događaja.




“Počelo je s milkshakeovima, a zatim je to eskaliralo na ono što se dogodilo Andyju Ngou”, rekao je Tarrio za Big League Politics. “A sad nam prijete napadima kiselinom, samo zato što želimo obraniti slobodu govora u Washingtonu.”

Tarrio je objasnio kako je prijetnja kombiniranja voska s kiselinom osobito opasna jer bi vosak mogao ući u krvotok ozlijeđene osobe i uzrokovati srčani zastoj.

“Klorovodična kiselina se može kupiti u gotovo svakoj trgovini i sama po sebi je dovoljno opasna zbog mogućnosti uzrokovanja manjih opeklina, ali se može brzo isprati vodom. Kombinacija klorovodične kiseline s voskom odmah će formirati sloj sličan onom vosku svijeće na koži ozlijeđene osobe”, rekao je.

Iako je pojedinac koji je uputio prijetnje objavio crteže i koristio pseudonim s kojim je povezan pro-Antifa novinar Rolling Stonea i Playboya Fagan Kuhnmuench, on je odbacio bilo kakvu povezanost s prijetnjama.

Na subotnjem skupu u Portlandu, brojni sudionici bili su nasilno napadnuti od strane pripadnika Antife, uključujući dvojicu muškaraca koji su udareni metalnim predmetima i posprejani suzavcem u lice.