Intervju dokazuje da je Tucker najbolji savjetnik iz Fox Newsa za predsjednika Trumpa

Patrick Howley

Screenshot: YouTube/Fox News

Intervju Tuckera Carlsona s predsjednikom Donaldom Trumpom u ponedjeljak na Fox News pružio je fascinantan prozor u predsjednikov um — otkrivajući da je Trump daleko više predan čistim America First načelima nego što mu se ponekad priznaje. Carlson je emitirao intervju u ponedjeljak s granice Sjeverne i Južne Koreje.

Trump je govorio o svojoj želji za napuštanjem Afganistana, svom interesu da “ne glumi svjetsku policiju” i čak rekao za Bushovu administraciju: “Oni su napali krivu zemlju. Oni (9/11 teroristi) nisu došli iz Iraka.”

Trumpov intervju došao je ubrzo nakon što se Tucker pridružio predsjedniku u njegovom posjetu Koreji kako bi se susreo s Kim Jong Unom (John Bolton nije bio prisutan). Mirovni napori predsjednika Trumpa uklanjaju fitilj sa svojedobno nestabilne nuklearne situacije i također potkopavaju utjecaj Kine u trgovinskim pregovorima, u kojima Trump pokušava finalizirati dogovor kojim bi se Kina obvezala potrošiti 1,2 bilijuna dolara na američku robu do 2024. godine. Ovi pregovori su također proistekli zahvaljujući ekonomskom pritisku Trumpovih tarifa na Kineze.




Tucker Carlson — kojemu se pripisuju zasluge zaustavljanja američkog rata s Iranom u posljednjem trenutku — je jasno najbolji voditelj Fox Newsa i jedna televizijska osobnost koja bi trebala davati savjete Trumpu. Predsjednik je napokon uspio prebroditi dvogodišnje razdoblje Muellerove istrage protiv njega u kojem je dobivao neke loše savjete od bezidejnih neoconskih ratnih huškača oko njega, koji su htjeli sebično istjerati ljude koji su znali što se zapravo događa u vezi operacije Crossfire Hurricane koja je vođena protiv Trumpa.