POGLEDAJTE: Ocasio-Cortez tvrdi da migrantice piju vodu iz WC-a

Ryan Saavedra

Screenshot: Twitter

Socijalistička zastupnica Alexandria Ocasio-Cortez (D-NY) izbjegla je novinare u ponedjeljak kad su joj postavili pitanje vezano za njezinu tvrdnju da su pritvorene migrantice prisiljene piti vodu iz WC-a u objektu Uprave za carine i zaštitu granica (CBP).

Ocasio-Cortez je prema izvješću u više navrata ponovila tvrdnju na Twitteru, bez dokaza, da su službenici CBP-a u njezinom prisustvu govorili ženama da piju iz WC školjki.

“Postoji zlostavljanje u tim objektima, to su [službenici CBP-a] u onom najboljem svjetlu”, rekla je Ocasio-Cortez novinarima nakon svoje posjete. “Ovim ženama su službenici CBP-a rekli da piju vodu iz WC-a. One su pile vodu iz WC-a i to je bilo znajući da će im u posjet doći osoba iz Kongresa. To je CBP u svom najboljem ponašanju, govore ljudima da piju vodu iz WC-a.”

Novinar je tada upitao Ocasio-Cortez: “Jeste li zapravo vidjeli nekoga da to radi?”

Ocasio-Cortez je zatvorila prozore automobila, podigla ruku odbijajući odgovoriti na pitanje te rekla: “Izvinite, moram ići.”




Nepotkrijepljena tvrdnja Ocasio-Cortez naišla je na brzi odgovor, prema izvješću novinarke Anne Giaritelli: “Zastupnica Alexandria Ocasio-Cortez, D-NY, urlala je na savezne agente za provedbu zakona ‘na prijeteći način’ tijekom svog posjeta objektu američke granične patrole u El Pasu u Teksasu u ponedjeljak i odbila obići objekt, prema dvoje ljudi koji su svjedočili događaju.”

“13 ostalih demokrata Zastupničkog doma, kao i njihovi pomoćnici, također su bili u sobi”, dodala je Giaritelli. “Rekli su mi da je jedino Ocasio-Cortez reagirala na ovakav način.”

Urednik Daily Maila David Matrosko tweetao je fotografiju vrste toaleta koji se koristi u objektima CBP-a, ističući da je sudoper s “pitkom vodom” pričvršćen iznad WC-a.

Ova žena je toliko glupa da doslovno predstavlja prijetnju nacionalnoj sigurnosti: