POGLEDAJTE: Stariji muškarac pretučen željeznom šipkom, drugome Antifa razbila glavu dok je pokušavao pomoći ‘gay muškarcu u ljetnoj haljini’

Amanda Prestigiacomo

Tijekom nasilnih nereda koje je potaknula Antifa u Portlandu, državi Oregon, dvojica muškaraca koji su prisustvovali “Him Too” okupljanju brutalno su pretučeni od strane krajnje lijevih aktivista.

Jedan od pretučenih muškaraca, kojeg je konzervativna komentatorica Michelle Malkin identificirala kao Johna Bluma, završio je okrvavljenog lica nakon što je pretučen željeznom šipkom. Drugom muškarcu, identificiranom kao Adamu Kellyju, kriminalni članovi Antife razbili su glavu te je pretrpio potres mozga; bilo mu je potrebno 25 šavova.

Blum i Kelly bili su na trgu Pioneer Courthouse kako bi prisustvovali prosvjedima “Him Too” pokreta, kojem je bio cilj podizanje svijesti za muške žrtve seksualnog zlostavljanja i muškaraca koji su lažno optuženi za seksualne zločine. Muškarci su se očigledno našli u kaosu Antife pokušavajući “pomoći gay muškarcu u ljetnoj haljini kojeg su proganjali niz ulicu”, prema Malkin.

“Dok je Joha tukla rulja u središtu, Adama su udarali u glavu s nunčakama, metalnim bocama s vodom, nekom vrstom metalne šipke i šakama”, izvijestila je Malkin u subotu. “Johna su posprejali suzavcem i oslijepili ga. Odveli su ga s mjesta događaja okrvavljene glave, a zatim odvukli na pločnik. Drugi promatrač primjećuje da je jedan od napadača na Adama vitlao nečim nalik lokotu u čarapi.”




Napominjući da su Antifini kriminalci bili, kao i obično, maskirani, Blum je rekao Malkin da će otkriti svoj identitet i pokazati svoje lice: “Ne bojim se”, rekao je. Kelly se također složio istupiti u javnost.

Prema piscu časopisa Human Events Ianu Milesu Cheongu, Rose City Antifa, skupina koja je pomogla organizirati nasilne događaje u subotu, proslavila je nasilje i zatražila novac za jamčevinu za uhićene osumnjičenike. Kao što je Daily Wire izvijestio u nedjelju, najmanje tri člana Antife — dvije žene i jedan muškarac u ranim 20-tim — uhićeni su zbog navodnih ispada.

“Rose City Antifa, skupina anarhističkih militanata odgovornih za organiziranje subotnjeg prosvjeda u Portlandu na kojem je napadnut novinar Andy Ngo, ima objave u kojima slavi napad na njega i traži novac za jamčevinu za članove koji su uhićeni zbog nasilja”, napisao je Cheong.




Kao što je Cheong primijetio, novinar Andy Ngo bio je također brutalno napadnut i opljačkan dok je pokrivao subotnje prosvjede. U videu objavljenom na internetu, ljevičarski nasilnici su udarali Ngoa i na njega bacali milkshakeove. Prema policiji u Portlandu, neki od milkshakeova koje je Antifa bacila sadržavali su brzovezujući cement. Urednik Quilettea pretrpio je, između ostalih ozljeda, moždano krvarenje, izjavila je Ngoova odvjetnica.

Odvjetnica Harmeet K. Dhillon, koja zastupa Nogoa, obećala je tužbu protiv Antife u ponedjeljak rano ujutro preko Twittera. “Laku noć svima osim Antifinim kriminalcima koje planiram tužiti u nedogled i zatim posuti sol ispred njihovih studija za jogu i štandova za tost s avokadom sve dok tamo više ništa neće rasti, čak ni tračak nasilne zločinačke zavjere potpomognute dekadentnom impotencijom ustrašene gradske vlasti”, rekla je.