Francuska: Muslimanska mladež napala policijsku stanicu s projektilima, uzvikivali ‘Allahu Akbar’

Paul Joseph Watson

Skupina od 15 mladih muslimana napala je policijsku stanicu u sjevernoj Francuskoj s projektilima uzvikujući “Allahu Akbar”, navodi se u izvješću Le Figaroa.

Napad, koji se dogodio u 2 sata ujutro prošlog petka, ciljao je policijsku stanicu Val-de-Reuil-Louvier u departmanu Eure.

Banda mladih s kapuljačama bacala je na zgradu pirotehniku i ostale objekte, uključujući kamenje za popločavanje, vičući prostote, a u jednom trenutku su čak pokušali provaliti.

Tijekom napada, banda je nazivala policijske službenike unutar stanice “francuskim je*ačima” te prijetili da će ih “spaliti pri izlasku!”.

CCTV snimke su pokazale da su policijski službenici bili prisiljeni rasporediti štitove za nerede i suzavac kako bi se obranili prije nego su zatražili potporu Odjela za javnu sigurnost (DDSP) i Brigade za borbu protiv kriminala (BAC).




Cijeli napad trajao je oko 30 minuta tijekom kojeg je mladež u više navrata uzvikivala “Allahu Akbar”, što na arapskom znači “Bog je velik”.

Nakon što je napad završio, 115 različitih projektila nađeno je na mjestu incidenta.

Policijski sindikat Alliance Police Nationale opisao je napad kao “nečuveno nasilje” i istaknuo kako se ista stanica i prošle godine našla metom napada i da je slabo popunjena osobljem.