Obitelj ‘Mini AOC’ nakon prijetnji smrću ugasila sve njezine račune na društvenim medijima

Rachel Stoltfoos

Screenshot: Fox Business

Obitelj mlade djevojčice koja je postala viralna zbog izrugivanja demokratske zastupnice iz New Yorka Alexandrije Ocasio-Cortez, zatvorila je u srijedu sve njezine račune na društvenim medijima nakon što su primili prijetnje smrću i uznemirujuće telefonske pozive.

Tweet s računa koji je navodno pripadao očuhu djevojčice rekao je da više neće izdavati novi sadržaj jer su maltretiranja i prijetnje smrću “otišle predaleko” i ugrožavaju njezinu sigurnost kao i onu njezine obitelji.

“Ava više neće objavljivati MINI AOC sadržaj”, pisalo je u tweetu. “Uznemiravanja i prijetnje smrću koje smo primili od ljevice otišli su predaleko za našu obitelj. Primali smo pozive na naše osobne telefonske brojeve. Zbog naše sigurnosti i sigurnosti našeg djeteta, obrisali smo sve Mini AOC račune.”




8-godišnja djevojčica, poznata kao “Mini AOC”, privukla je pažnju svojim imitiranjem Ocasio-Cortez, poput tweeta u kojem se izrugivala teatralnosti demokratkinje iz New Yorka zbog migrantske krize. “Svaki put kad planiram posjetiti park, on je zatvoren!”, tweetala je, zajedno s nekoliko fotografija na kojima je bila obučena kao Ocasio-Cortez u svom prošlotjednom posjetu migrantskom centru.

Gostovala je na Fox Business u svibnju kako bi razgovarala o svojim imitacijama, rekavši da su je njezin otac i ujak ohrabrili da počne snimati videozapise jer su mislili da neodoljivo podsjeća na Ocasio-Cortez. Rekla je da joj se Ocasio-Cortez sviđa, ali “ne previše” i imitirala ju je kako govori “jeste li to znali?” kad ju je na to potaknuo voditelj Fox Newsa.

Njezini računi na Twitteru, Instagramu i YouTubeu su zatvoreni. Njezin Twitter “handle” preuzeo je drugi korisnik koji je tweetao s računa te rekao da želi spriječiti “ljevičarsko preuzimanje” handlea.