16-godišnju Čehinju brutalno silovao Afrikanac deportiran iz Njemačke

16-godišnja češka djevojka brutalno je silovana u Terezinu. Počinitelj je bio afrički migrant, koji je pušten iz zatvora u Dresdenu, a zatim deportiran iz Njemačke istog jutra kada se dogodilo silovanje.

Ozlijeđena mlada žrtva odvedena je u bolnicu. Zbog činjenice da je osoba uključena u ovaj slučaj maloljetnica, medijima nije objavljeno više detalja.

Navodni silovatelj je Afrikanac bez ikakve osobne iskaznice, kojeg je češka policija uhitila zbog nasilja i imovinskog kriminala. Suočava se s kaznom do 10 godina zatvora.




Terezin je mali češki grad u blizini granice s Njemačkom, udaljen od njemačkog grada Dresdena nekih 92 kilometara. Njemačka tvrdi da zbog nepostojeće osobne iskaznice Afrikanac nije mogao biti protjeran u svoju domovinu, ali su također rekli da također nije deportiran u Češku. Ministarstvo unutarnjih poslova Češke Republike nema pojma kako je ilegalni afrički migrant stigao u Češku.

Češka Republika, zajedno s ostatkom V4 skupine, odbija primiti ilegalne migrante i jedna je od 10 najsigurnijih zemalja na svijetu. Ovakva vrsta zločina se obično ne događa u ovoj srednjoeuropskoj zemlji, dok se, na žalost, zapadna Europa suočava sa sličnih odbojnim slučajevima.

Ovo brutalno silovanje i okolnosti oko njega šokirale su i podijelile češku javnost. Dok je jedan dio društva uznemiren činjenicom da je afrički migrant brutalno silovao 16-godišnju djevojku, drugi dio društva smeta što je ta činjenica uopće objavljena.