Autor: Švedska se nalazi usred ‘malog rata’

Paul Joseph Watson

Švedski pisac Björn Ranelid upozorava da razina kriminala i nasilja u donedavno uspavanoj državi predstavlja “mali rat”.

Ranelid navodi paljenje automobila koje je do sada bilo nepoznato, ali je odnedavno postalo uobičajeno diljem zemlje zajedno s ogromnim porastom u pucnjavama.

Autor je rekao kako je okrivljavanje mladenačkih “frustracija” za porast kriminala pokušaj izvlačenja pošto je njegovoj generaciji bilo jednako teško, ali se nije okrenula kriminalu.

“Oni su živjeli pretrpani u zastarjelim stanovima, a financijska situacija mnogih obitelji bila je teška, ali nitko od mojih stotinjak poznanika, prijatelja i drugova nije palio automobile, pljačkao starce ili nosio oružje”, napisao je.

Prema Ranelidu, zemlji je jako potrebna “duhovna revolucija” etike, morala i odgoja djece.

“To je pravi mali rat koji pogađa sve ljude koji žive i rade u Švedskoj. Dosta je s pokušajima objašnjenja”, rekao je Ranelid.




Kao što je već istaknuto, napadi granatama i smrtonosne pucnjave u Švedskoj — zabrinutosti koje su svojedobno mediji ismijavali kao teorije zavjere — sada predstavljaju “nacionalno izvanredno stanje”, prema novom izvješću.

Smrtonosne pucnjave u Švedskoj su također porasle za 10 puta u jednoj generaciji, pogoršane zastrašivanjem svjedoka i “kodeksom šutnje u socijalno-ekonomski slabim imigrantskim područjima zemlje”, prema Paulini Neuding iz Quilettea.

Zločini pljačke protiv djece i seksualno nasilje je također u porastu, a trećina mladih žena izjavljuje da se osjeća nesigurno prilikom noćnih izlazaka.

Sve ovo se dogodilo pod paskom “feminističke vlade” koja je otvorila granice masovnoj imigraciji kao nikad prije.

Velikodušni sustav socijalne skrbi također nije uspio odvratiti migrante od okretanja kriminalu, dok su male kazne također poticale kriminalno ponašanje.

U međuvremenu, šef Švedske sigurnosne službe (Säpo) Anders Thornberg rekao je Šveđanima da je bolje da se naviknu na sadašnje uvjete.

Govoreći o trenutačnom valu pucnjava i nasilnog kriminala diljem zemlje, Thornberg je upozorio: “Ovo se može nastaviti još pet do deset godina.”