Ženska nogometna momčad podnijela tužbu kako bi preokrenula nepravedni zakon ponude i potražnje

The Babylon Bee

SAD — Američka nogometna zvijezda Megan Rapinoe podnijela je tužbu u ime ženske nogometne reprezentacije Sjedinjenih Država u svrhu preokretanja “nepravednog, nepoštenog zakona ponude i potražnje”, potvrdili su izvori u srijedu.

Rapinoe je osporila zakon zbog ugnjetavanja žena nakon što otkriveno da muški nogomet donosi eksponencijalno više novaca od ženskog, zbog čega su žene plaćene manje. Tužba, podnesena početkom tjedna, predlaže vladi SAD-a da prizna kako osnovni ekonomski zakon koji određuje plaće krši savezne propise o spolnoj diskriminaciji.




“Opresivni, mizoginični zakon ponude i potražnje godinama konspirira protiv žena”, rekla je. “Više ljudi želi gledati muški nogomet, tako da muškarci zarađuju više novca od nas. To je jasni primjer sustavne nejednakosti koji je već stoljećima ustoličen u ekonomskim zakonima.”

“Također, ja sam žena, ja sam gay, ja imam ljubičastu kosu, imam tetovaže i [ekspletiv] predsjednika Trumpa!”, dodala je. “Wooooooo!!” Rekla je kako će nastaviti promicati te činjenice kao važne elemente tužbe koja osporava zakon ponude i potražnje. “Nema teorije da će sudac donijeti presudu protiv mene jer sam toliko hrabra.”

Tužba uključuje posebne iznimke za područja u kojima žene zarađuju više novca od muškaraca zbog ponude i potražnje, potvrdio je pravni savjetnik Rapinoe u vrijeme objavljivanja.

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.