Francuska: Alžirski navijači stvarali nerede, pljačkali trgovine

Paul Joseph Watson

Alžirski nogometni navijači u Parizu, Marseillesu, Lyonu i drugim gradovima proslavili su pobjedu svoje reprezentacije na Afričkom kupu nacija neredima, pljačkanjem trgovinama i mašući motornim pilama u noći kaosa.

Alžirci su izašli na ulice nakon što je sinoć njihova momčad pobijedila Obalu Bjelokosti.

Policija je raspoređena u središtu Pariza kako bi očuvala red dok su vandali bacali pirotehnička sredstva. Jedan video čak pokazuje čovjeka koji maše motornom pilom.

Još jedan video pokazuje agresivne navijače, od kojih neki nose boje Alžira, koji razbijaju izloge trgovina i provaljuju u njih.




“Napetosti su počele izbijati oko 23 sata s najmanje jednim molotovljevih koktelom koji je bačen na policijske snage. Interventne snage odgovorile su suzavcem i gumenim mecima kako bi spriječile uništavanje automobila i pljačkanje trgovine rulje”, izvijestio je RT.

Slični neredi također su zabilježeni u Marseillesu, Lyonu, Valenceu i ostalim francuskim gradovima.

Još jedan snimak pokazuje kako francuska policije koristi suzavac dok navijači bježe niz ulicu.

Kao što smo ranije izvijestili, tijekom prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva, jedna žena i njezin partner su brutalno pretučeni u Parizu od strane alžirskih muškaraca jer su sagriješili vičući “Vive la France!”.

Francuske gradove također su opsjeli anarhisti i migranti nakon završetka Svjetskog prvenstva, pljačkajući trgovine te paleći automobile i zgrade.