Podrška socijalizmu kod milenijalaca pala nakon što su saznali koliko je teško nabaviti tost od avokada u Venezueli

The Babylon Bee

RIVERDALE, NEW YORK — 31-godišnja Darlene Austin oduvijek je bila strastveni pristaša socijalizma, ali je nedavno doživjela iskustvo koje joj je otvorilo oči.

“U veganskom kafiću, upoznala sam lika iz Venezuele”, objasnila je Austin. “Pitala sam ga koliko je dobro živjeti u zemlji koja radi na okončanju ekonomske nejednakosti, ali on je započeo dugu oštru kritiku o potlačenosti, siromaštvu i ubojstvu.”

Austin je priznala da nije obraćala previše pažnje, pošto je oduvijek znala da će socijalizam imati “nekoliko prepreka na putu”. No, potom je čovjek rekao nešto što ju je doista zabrinulo: upitao je kakav je to hrskavi kruh sa zelenim sadržajem na njezinom tanjuru.




“On čak nije znao što je tost od avokada!”, uzviknula je Austin. Upitala ga je ima li u Venezueli mnogo avokada, ali joj je on objasnio da nije u pitanju samo dostupnost avokada, već također ima poteškoća u nabavki kruha, a ponekad nema ni struje za toster.

“Rekao je da nikad nisu imali tost od avokada u Venezueli”, rekla je vidljivo potresena Austin. “To me navelo da u potpunosti promislim stvari. Socijalizam se doimao sjajnom idejom — načinom da se osigura da svi budu zbrinuti čak i ako im ponestane novaca od roditelja — ali sad mislim da možda nije spreman za širu upotrebu.”

Austin je rekla da je i dalje sretna što ga Venezuela pokušava isprobati, ali je htjela pričekati sve dok ne “riješe sve probleme oko jednake distribucije avokada” prije nego pokušaju socijalizam u Sjedinjenim Državama.

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.