Šef osoblja AOC priznaje da se Green New Deal radi o implementaciji socijalizma

Ryan Saavedra

Democracy Now! via YouTube

Krajnje lijevi šef osoblja socijalističke zastupnice Alexandrije Ocasio-Cortez (D-NY), Saikat Chakrabati, priznao je u nedavnom intervjuu za Washington Post da Green New Deal nije osmišljen za očuvanje okoliša, već za implementaciju socijalizma.

Post je zabilježio da je priznanje došlo tijekom razmjene između Chakrabartija i Sama Rickerttsa, ravnatelja za klimu u uredu guvernera Washingtona Jay Insleea (D). Post izvješćuje:

Chakrabarti je neočekivano otkrio. “Interesantna stvar oko Green New Deala”, rekao je, “jest da se on izvorno uopće nije radio o klimi.” Ricketts je primio ovu zapanjujuću misao pažljivim poker licem. “Vi razmišljate o tome kao o klimatskoj stvari?”, nastavio je Chakrabarti. “Jer mi zapravo mislimo o tome kao o kako-promijeniti-čitavu-ekonomiju-stvari.”

Konzervativci već dugo upozoravaju da je 93 bilijuna dolara vrijedan “Green New Deal” Ocasio-Cortez trojanski konj osmišljen za implementaciju socijalizma.




Tom J. Donohue, izvršni direktor Gospodarske komore Sjedinjenih Država, napisao je ranije ove godine:

Klimatske promjene su stvarne i zaslužuju našu pozornost. Ali ne može se svaka politika ozbiljno uzeti u obzir. Uzmite, na primjer, Green New Deal — sveobuhvatni prijedlog “spašavanja našeg planeta” koji zvuči više poput parodije progresivne agende. Međutim, njegov konačni cilj nije nimalo smiješan: davanje vladi neviđene moći nad životima ljudi i cjelokupnim gospodarstvom…

… Drugi aspekti Green New Deala u potpunosti odudaraju od ekološke rezolucije. Razmotrite obećanje novih masovnih socijalnih programa koji se mogu postići samo radikalnom raspodjelom bogatstva. Ovdje prijedlog pokazuje svoje pravo lice. To nije nekakva napredna progresivna politika — to je trojanski konj za socijalizam.

Cilj Green New Deala jest preokretanje cijelog našeg ekonomskog sustava, istrgnuti potrošački izbor iz ruku svakodnevnih Amerikanaca i stavljanje osobnih odluka — od hrane koju konzumiramo do automobila koje vozimo — u ruke neizabrane elite. …

Čak su i drugi demokrati prozvali krajnje lijevu socijalističku agendu Ocasio-Cortez, uključujući zastupnika Maxa Rosea (NY), koji je plan Ocasio-Cortez nazvao “masivnom socijalističkom platformom ekonomske politike”.

Stariji demokratski član osoblja izjavio je za The Washington Post da su u internim razgovorima glavni demokratski dužnosnici rekli da “žele izbaciti” šefa osoblja Ocasio-Cortez.