Sanders: ‘Ako vam se sviđaju vaša sredstva za proizvodnju, možete zadržati vaša sredstva za proizvodnju’

The Babylon Bee

PHILADELPHIA, PENNSYLVANIA — U četvrtak navečer, na posljednjoj stanici svoje kampanje, predsjednički kandidat Bernie Sanders uvjerio je naciju da njegov predloženi prelazak na socijalizam ne bi ugrozio one koji žele zadržati svoja sredstva za proizvodnju.

Sanders je često govorio o tome kako će radnici ukrasti sredstva za proizvodnju od svojih vlasnika. Amerikanci su razumljivo bili zabrinuti zbog njegovog prijedloga budući da su slične revolucije u prošlosti imale upitne rezultate, obično završavajući s nekim nesretnim nuspojavama poput ekonomske krize te stotinama milijuna mrtvih.




“Da, mi ćemo ugrabiti sredstva za proizvodnju, ali ne brinite: ako vam se sviđaju vaša sredstva za proizvodnju, možete zadržati vaša sredstva za proizvodnju”, rekao je. “Ne postoji ništa čega bi se trebali bojati u socijalizmu. Da, mi ćemo promijeniti način na koji ekonomija funkcionira na radikalan način, ali to ne znači da ne možete zadržati vaše tvornice, vaše male tvrtke ili plodove vašeg rada.”

“Bolje crveni nego drveni!”, dodao je prije nego su mu pomoćnici rukama signalizirali da “prekine”, zadovoljivši se naposljetku s manje zapaljivim sloganom: “Radnici svih zemalja, ujedinite se!”

Kasnije je Sanders pojasnio da će on osobno zadržati svoja vlastita sredstva za proizvodnju, ali će vaša biti oduzeta.

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.