WALSH: Trans osoba želi natjerati žene na depilaciju muških genitalija. Uznemirujuće poruke otkrivaju njegove prave namjere.

Matt Walsh

Wikipedia

Kanada je, po svemu sudeći, poludjela. Istina, ne puno više od nas. Kanada je, poput Europe, samo nekoliko vagona ispred nas, ali svi mi se nalazimo na istom vlaku i na istoj tračnici, na putu prema istoj konačnoj destinaciji. Stoga nam ova poprilično poremećena nova priča vjerojatno pruža pogled u našu vrlo blisku budućnost.

Biološki muškarac, koji se sad identificira kao žena i nosi ime Jessica Yaniv, pokušava legalno prisiliti žene da dodirnu njegove genitalije. Podnio je pritužbe za kršenje ljudskih prava protiv 15 estetičara, tvrdeći da njihovo odbijanje tretiranja voskom njegovih genitalija krši njegova inherentna ljudska prava. Žene — od kojih su neke morale zatvoriti svoje salone uljepšavanja zbog financijskih napora kojima su ih tužbe podvrgnule — odbile su zahtjev zbog prilično logičnog razloga ne pružanja takve usluge. Yaniv je zatražio tretiranje voskom muških genitalija od ustanova koje inače pružaju takve usluge isključivo ženama. Svaki normalan čovjek si može zamisliti da je depiliranje privatnih dijelova muškarca sasvim drukčiji proces, ispunjen jedinstvenim komplikacijama i opasnostima. Kao što to obično biva, postoji mjesto u blizini Yaniva koje se specijaliziralo u tretiraju muškaraca voskom za bilo koje muškarce dovoljno mazohistički raspoložene da zatraže takvu uslugu, ali Yaniv nije želio otići na to mjesto. Želio je otići na mjesto za žene. Što podiže problem tehničkog pitanja da on nije jedna.

Sve ovo je, naravno, očigledno smiješno. Yaniv je muškarac s muškim dijelovima, bez obzira na to što on vjeruje o sebi. Nitko nema pravo na tuđi rad — čak još manje ima pravo na rad profesionalnog depilatora za genitalije, a još manje ima pravo na rad profesionalnog depilatora za genitalije koji se specijalizirao za depilaciju genitalija suprotnog spola. Činjenica da se Yanivov zahtjev uopće razmatra — da taj čovjek nije ismijan iz zgrade kad je prvi put došao podnijeti pritužbu — je sramota za čitavu kanadsku naciju i vjerojatno nagovjesnik stvari koje će doći i u ovu zemlju. A stvari su još gore nego što na prvi pogled izgledaju. Yaniv nije samo tužno zbunjeni muškarac. On je također predatorska bitanga, što nije previše iznenađujuće. Uostalom, inherentno je predatorski pokušati prisiliti žensku ruku na svoje hlače, čak i ako koristite moć države kako biste to učinili.

Post Milennial je duboko zaronio u Yanivove objave na društvenim medijima i procurio neke od tekstualnih poruka, a ono što su otkrili je predvidljivo odvratno. Yaniv je ponosni bigot koji je rekao da se pridružio ženskoj teretani djelomično kako bi izbjegao imigrante koji “nisu baš najčišći ljudi”. Oni također “lažu o sr*njima” i “čine stvari mizerne svima ostalima”, prema Yanivu, navodnom zagovorniku ljudskih prava.




Interesantno je da Yaniv navodi svoje antiimigrantske osjećaje kao razlog pridruživanja ženskoj teretani. Ako je on žena, nije li sama ta činjenica to dovoljan razlog? On jasno ima skrivene motive u svojoj želji uzurpiranja ženskih prostora u teretani. Koji su, dakle, njegovi skriveni motivi za invaziju ženskih prostora u kupaonicama i svlačionicama?

Post Milennial bacio je svjetlo na to pitanje. Yaniv je, u svojim objavama i porukama, navodno pitao koliko “vagina i s*sa” će imati priliku vidjeti kad ode u ženski prostor. On je također pokazivao čudnu fascinaciju s menstruacijama, pitajući se hoće li možda od njega tražiti da pomogne djevojci s njezinim uloškom ili tamponom. Evo jednog takvog bisera iz tekstualne poruke koju je navodno poslao Yaniv:

“Ako uočim djevojku koja je gola ispod pojasa i visi joj uzica od tampona kad se presvlačim i radim svoje stvari, je li joj čudno prići i pitati je za tampon? ili uložak? Samo kako bi se malo podružio u vezi tih stvari oko menstruacije.”

U jednom drugom razgovoru, Yaniv je pitao da li bi bilo “čudno” pitati “djevojčicu od 10-12 godina za uložak”. Yaniv, da još jedanput razjasnim, je muško. On ne menstruira niti nikad neće menstruirati. Ako razgovara s 10-godišnjim djevojčicama o njihovim ulošcima, to nije zato što treba jedan.

U drugoj prigodi, Yaniv se pojavio u hotelu gdje je hrpa mladih djevojaka stigla na natjecanje ljepote. Prema organizatorici, Charlotte Millington, Yaniv je fotografirao djevojke. Millington se toliko uplašila prisutnošću muškarca i njegovim ponašanjem da je zaprijetila da će pozvati policiju ako se ponovno pojavi. Yaniv se samo nasmijao prijetnji.

Yaniv se ne zamara previše s prikrivanjem svojih istinskih namjera. Na Twitteru, prije samo nekoliko dana, zatražio je “plivanje svih tijela” na bazenu “uz dozvolu ljudima starijim od 12 godina da budu topless ako žele kao što je to dopušteno u zakonu.” Ispostavilo se da je on u procesu organiziranja tog događaja, koji će biti namijenjen LGBTQ osobama u dobi od 12 i više godina s jednim upozorenjem: roditeljima nije dopušteno prisustvovati.

Trebamo li povjerovati da je ovaj muškarac, koji sebe naziva “ponosnom lezbijkom”, organizira događaje za djecu u toplesu, koji je izrazio nezdravi interes za menstruirajuće žene, glasno se zapitkivao o tome koliko će “s*sa” vidjeti u kupaonici, pokušava prisiliti žene da dodirnu njegove genitalije zbog svoje strasti za jednakim pravima? Čak i ako su njegove namjere bile u osnovi nevine, to ne bi promijenilo činjenicu da je on muškarac, a ti estetičari ljudska bića — a ne njegovi robovi. No, čini se kristalno jasnim da njegove namjere nisu nimalo bezazlene.

Iskreno rečeno, Yaniv je odvratan lik. A njegova jezivost dobiva pokriće i prostor za manevriranje pod kišobranom progresivne rodne teorije. Kao što su konzervativci godinama upozoravali, zakoni koji daju muškarcima pravo pristupa ženskim prostorima perverznjaci mogu lako iskoristiti. Čini se kako se Yaniv prilično jasno kvalificira za tu oznaku. On se također kvalificira za oznake “zlostavljača” i “predatora”. Žene bi ga u najmanju ruku trebali tužiti zbog maltretiranja. Ali u ovom poludjelom svijetu, on je taj koji može izigravati žrtvu, a one su te koje se moraju braniti.

Matt Walsh je pisac, govornik, autor i jedan od najutjecajnijih mladih pripadnika religijske desnice.