‘Big business mrzi vašu obitelj’: Tucker Carlson uništio korporativne libertarijance na konferenciji Nacionalnog konzervatizma

Richard Moorehead

Screenshot: YouTube/National Conservatism

Voditelj Fox Newsa i populistički komentator Tucker Carlson uništio je konzervativni establišment u revolucionarnom govoru na prošlotjednoj konferenciji Nacionalnog konzervatizma u DC-u.

Carlson je na konferenciji preuzeo baklju konvencionalne mudrosti “slobodnog tržišta” koju republikanci podržavaju desetljećima i koju je postavio autor “Vrline nacionalizma” Yarom Hazony.

U jednosatnom govoru, Tucker je dovodio u pitanje vrline društveno-ekonomskog sustava u kojem velike tvrtke uzimaju goleme godišnje profite, ali prosječni Amerikanci radničke klase svih demografskih skupina sve si teže mogu priuštiti podizanje obitelji i postati vlasnici domova, što su bili elementi američkog života koje su prethodne generacije uzimale zdravo za gotovo.

Tucker je jasno stavio do znanja da primarna prijetnja konzervativnim Amerikancima više ne dolazi prvenstveno od “velike vlade”, već privatnih kompanija kojima dominiraju korumpirani oligarsi kao što su George Soros, braća Koch i Mark Zuckerberg.

“Glavna prijetnja… vašoj mogućnost da živite svoj život kao što želite više ne dolazi od strane vlade, već iz privatnog sektora.”

Pogledajte Tuckerov revolucionarni govor ovdje:

“To bi trebalo uznemiriti ljude na desnici”, rekao je Tucker u vezi neometane korporativne moći. “Ali to nije slučaj… Jer opet, njihovi umovi su ostali zarobljeni u zastarjelom načinu gledanja na svijet. Onom ‘izgradi-svoj-vlastiti-Google’ načinu.”

Tucker je bacio malo ledene vode na izglede za buduću kandidaturu za predsjednika 2024. godine, jasno dajući do znanja da će ga njegova djeca doslovno ubiti ako postane kandidat za ured.

Doživotni ratni huškač i savjetnik za nacionalnu sigurnost Bijele kuće John Bolton bio je predstavljen kao drugi po redu glavni govornik konferencije. Čini se kako su se Boltonove primjedbe ostale u sjeni Tuckerovog govora, pošto je prikupio sam 662 pogleda na YouTube kanalu konferencije, daleko iza Tuckerovih 13.000.