Ilhan Omar svojedobno rekla somalijskoj imigrantici u SAD: ‘Zašto te ne deportiramo’

Paul Joseph Watson

Ilhan Omar je jednom rekla somalijskoj imigrantici u SAD “zašto te ne deportiramo” nakon što je imigrantica sugerirala da Somalijci ne bi trebali uvoziti svoju kulturu u Ameriku.

U novootkrivenom tweetu iz listopada 2012. godine, Omar je odgovorila somalijskoj imigrantici u SAD, koja je tweetala članak u kojem je gradonačelnik iz savezne države Maine poticao Somalijce koji dolaze u Ameriku da ostave svoju kulturu na ulaznim vratima.

“Mi smo građani i ne možemo biti deportirani”, tweetala je Omar, dodajući, “zašto tebe ne deportiramo tamo odakle si došla.”

Tweet Omar je savršeno ironičan s obzirom na kontroverzu oko njezinog nedavnog sukoba s predsjednikom Trumpom, nakon što je Trump pozvao Omar da se vrati natrag u svoju zemlju i popravi je prije nego kritizira Ameriku.




Zastupnica Rashida Tlaib je također 2015. godine pozivala na deportaciju tadašnjeg kandidata Trumpa kad je tweetala “Deportirajte ovog šupka!”.

Dakle, kad se netko našali da bi Omar i Tlaib trebalo deportirati to je grozno rasistički, ali je apsolutno u redu kad to one same čine.

“U redu je kad mi to činimo.”

Kao što smo izvijestili prošli tjedan, tijekom govora 2015. godine, Omar je opisala Somaliju kao “našu zemlju tamo kod kuće”, dok Sjedinjene Države nije opisala na sličan način.