Novinarku koja je otputovala u domovinu Ilhan Omar kako bi dokazala da je Somalija prekrasna i razbila ‘stereotipe’, ubili islamski teroristi

Alicia Powe

Big League Politics

Novinarka rođena u Somaliji, Hodan Nalayeh, otputovala je prošli tjedan u svoju domovinu kako bi razbila “stereotipe” i dokazala da je Somalija prekrasna zemlja da bi naposljetku bila ubijena od ruku islamskih terorista.

Nalayeh i njezin suprug bili su među 26 ljudi koje su ubili al-Shababovi militanti u gradu Kismayo u petak. Novinarka, koja je bila u devetom mjesecu trudnoće, nalazila se u hotelu Asasey, u kojem su političari raspravljali o predstojećim regionalnim izborima, kad su na scenu stupili džihadski borci.

Bombaš samoubojica je potom detonirao vozilo ispred hotela.

Prije incidenta, Nalayeh je proslavila povratak u afričku zemlju prvi put u posljednjih 30 godina objavivši fotografiju na Instagramu.

Često je tweetala o Somaliji, hvaleći je kao “toliko čistu i prekrasnu”.

Prema Washington Postu, Nalayeh se vratila u Somaliju kako bi opovrgla tvrdnje da je Somalija opustošena kriminalom i pričala “nadahnute” priče o svojoj domovini.

Jedan od Nalayehinih sljedbenika na Twitteru pohvalio ju je zbog “suprotstavljanja apokaliptičnoj narativi koju mnogi propovijedaju o Somaliji”.

Smrt Nalayeh došla je nakon što su demokrati glasno tvrdili da je predsjednik Trump rasist zbog svoje tvrdnje da je antisemitska zastupnica rođena u Somaliji Ilhan Omar “sretna” što je u Sjedinjenim Državama, usred izvješća koja potvrđuju da je počinila prijevaru protiv američkih imigrantskih zakona kako bi joj bio dodijeljen azil.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here