Video u samo četiri minute prikazao šokantni opseg krize beskućnika u L.A.-u

James Barrett

Screenshot: YouTube/Fleccas Talks

Najnoviji video popularnog uličnog intervjuera Austena Fletchera vrlo učinkovito bilježi alarmantnu situaciju s beskućnicima u Los Angelesu, osobito u zloglasnom “Skid Row” kvartu, u kojem žive tisuće beskućnika — od kojih većina pati od psiholoških problema ili ovisnosti o drogama, među kojima također tumara na stotine seksualnih predatora.

Video u trajanju od četiri minute, za koji Flecther (poznatiji kao Fleccas) kaže da je snimljen u sat vremena, prezentiran je kao konačni pogled na područje iz koje se iseljava zbog naglog pogoršavanja situacije. U tom je području, objašnjava, od 2012. godine došlo do povećanja broja beskućnika za 50% (njihova brojka sad prelazi 36.000 u gradu Los Angelesu i 59.000 u cijelom okrugu L.A.-a). Kao što njegov video pokazuje, situacija predstavlja vrlo ozbiljnu prijetnju zdravlju stanovnika. Zbog raširene uporabe droga, prljavštine i štakora, bolest se širi tim područjem.




Video započinje s Fleccasom i njegovim snimateljem koji se voze do srca Skid Rowa. Pločnik je “ukrašen” šatorima, ljudskim izmetom i smećem, uključujući hipodermalne igle…

POGLEDAJTE: