Karavan liberalnih Amerikanaca krenuo prema socijalističkom raju Venezuele

The Babylon Bee

MEXICO — Migrantski karavan ispunjen ljevičarima koji žele ući u socijalistički raj Venezuele, napustio je u četvrtak Sjedinjene Države i započeo svoj marš kroz Meksiko, navodeći da će tražiti azil kako bi iskusili daleko bolji život koji nudi socijalizam.

Migranti tvrde da napuštaju Ameriku zbog visokog životnog standarda, snažne ekonomije i rekordne nezaposlenosti te se nadaju da će naći bolji život u daleko pravednijem sustavu Venezuele.

“Tamo svatko ima istu količinu imovine i hrane”, rekao je jedan sudionik marša. “Svi zarađuju milijune dolara i vrlo mali broj ljudi radi. To je pravi raj.” Izbjeglice imaju složene motive, ali velika većina jednostavno želi vidjeti sve što socijalizam može ponuditi nakon što je predugo trpjela nevjerojatne beneficije kapitalizma.




Organizatori karavana odbacili su glasine da ih je financirao Bernie Sanders, tvrdeći da je karavan organski ‘grassroots’ pokret.

S trenutačnim tempom, očekuje se kako će karavan pristići upravo na vrijeme kad će Venezuela u potpunosti ostati bez hrane.

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.