Zašto su demokrati na vlasti u svim opasnim i prljavim gradovima?

Kevin McCullough

Screenshot: YouTube/PBS News Hour

Kongresmen Elijah Cummings možda iskreno vjeruje da njegov okrug u Zapadnom Baltimoreu ne smrdi.

Ali smrdi.

Bio sam tamo, vidio sam ga i osjetio.

Bernie Sanders ga je još tamo 2016. godine nazvao “trećim svijetom”.

Ponekad istina boli. Osobito one koji su okupani, obučeni i uronjeni u opijajućoj korumpiranoj moći, ali to je razlog zašto je sunčeva svjetlost toliko korisna.

I dezinficirajuća!

Zastupnik Cummings, opsjednut Rusijom, čini se posve zbunjen idejom da bi se bilo tko usudio postaviti pitanje zašto toliko milijardi saveznih dolara odlazi u mjesta poput Zapadnog Baltimorea kad očigledno nema nikakve koristi.

Ako bacimo pogled na druge raspadajuće gradove, vidjet ćemo jedinstvenu istinu: sve njih vode demokrati.

Koliko dugo će kanalizacija teći ulicama San Francisca? Koliko dugo će se St. Louis, Detroit i Baltimore smjenjivati na čelu najopasnijih gradova? Koliko dugo će se savezni dolari nekontrolirano slijevati u njih?

Čini se kako nitko od izabranih dužnosnika ne zna — i još manje brine.

A zašto i bi?

Oni vide da je Elijah Cummings bio “javni službenik” većinu svog života, a posjeduje ne jedan, već dva doma.

Bernie Sanders posjeduje tri.

Nancy Pelosi posjeduje najmanje deset nekretnina, a njezina neto vrijednost iznosi 29 milijuna dolara. Sve to od godišnje plaće od 223.000 dolara.

Zamislite.




No, u San Franciscu — ili verziji Zapadnog Baltimorea na zapadnoj obali — domaćem okrugu Nancy Pelosi, možete doslovno skinuti aplikaciju koja će vam pomoći navigirati ulicama s najmanjom količinom fekalne materije.

Seattle je jednako loš. A Los Angeles je projurio pored oba.

Prema izvješću FBI-a o kriminalu, objavljenom u USA Today (od 19. veljače 2019. godine), 10 najopasnijih gradova u Americi vode demokrati.

Ogromna većina njih također ima demokratske guvernere. A kongresni okruzi su također većinom demokratski.

Jesam li spomenuo da svaki od njih također ima veću stopu nezaposlenosti od nacionalnog prosjeka?

U Baltimoreu su demokrati na vlasti već više od četiri desetljeća. Savezni dolari su se slijevali, a opet smrad, prizor i simbolika svega toga — smrdi.

U svom životu proveo sam mnogo godišnjih doba, vremena i resursa u stvarnom trećem svijetu. Srceparajuća stvar u mjestima kao što su Haiti, Gvatemala, Gana i Kongo, jest ta što nemaju priliku da poboljšaju svoje živote. Njihova gospodarstva u velikoj mjeri vode korumpirane vlade čija je jedina ambicija iskoristiti javne urede kako bi se obogatili. Nešto slično kao što su to učinili Cummings, Sanders i Pelosi.

“Stazu slavnih”, slikovite brežuljke zaljevskog područja San Francisca, kišna neba sjeverozapada, sve te ikonske slike zamijenili su skvoteri, prljavština, kriminal, Antifa i štakori. (Je li to bilo suvišno?)

Za Baltimore to vrijedi već desetljećima.

I jedini razlog zašto se Elijah Cummings uzrujao zbog tog pitanja nije zato što je to istina. Već zato što ga je prozvao netko tko radi na tome da Ameriku učini boljom za svakoga. Otkrivajući tako — u znanju ili neznanju — da kongresmen Cummings to nije činio.

No, demokrati koji žive u tim gradovima to već znaju.

Oni žive u zemlji korumpiranog rasipništva svakog Božjeg dana.