Rand Paul ponudio Ilhan Omar kupiti kartu za Somaliju kako bi ‘nakon povratka malo više cijenila Ameriku’

Joseph Curl

Screenshot: YouTube/BlazeTV

Republikanski senator Rand Paul ponudio je zastupnici Ilhan Omar kupiti avionsku kartu kako bi mogla posjetiti svoju rodnu Somaliju i kako bi “nakon povratka malo više cijenila Ameriku”.

“Ne govorim da je prisilno pošaljemo bilo gdje, spreman sam dati svoj doprinos kako bih joj kupio kartu za posjet Somaliji”, rekao je senator iz Kentuckyja za Breitbart News. “I mislim da može pogledati i možda malo naučiti o katastrofi koja se zove Somalija — koja nema kapitalizam, koja nema Bogom dana prava zagarantirana ustavom i koja ima oko sedam različitih plemena koja se posljednjih 40 godina međusobno bore za prevlast.”

“I onda će, nakon što na neko vrijeme posjeti Somaliju, možda doći natrag i više cijeniti Ameriku”, rekao je Paul.

Paulovi komentari u skladu su s onima predsjednika Trumpa, koji je ranije ovog mjeseca poručio da bi se četiri zastupnice — Omar iz Minnesote, zajedno s Ocasio-Cortez iz New Yorka, Rashidom Tlaib iz Michigana i Ayannom Pressley iz Massachusettsa — trebale “vratiti” u svoje rodne zemlje. Ali tri od njih četiri rođene su u SAD-u, dok je Omar stigla u SAD kao dijete i kasnije postala američkom državljankom.




Paulovi komentari došli su prije nego je Omar u ponedjeljak retweetala zlobne komentare glumca Toma Arnolda, u kojima je opravdavao nasilni napad na Paula koji se dogodio prošle godine — kad mu je susjed slomio rebra te mu se kao posljedica toga u plućima nakupila tekućina.

“Bilo je lijepo od nje što nam je pružila još više dokaza da je grozna osoba antiameričkih uvjerenja i vrijednosti, koja očigledno podržava nasilje zbog političkog neslaganja”, rekao je Paulov glavni strateg Doug Stafford za Gateway Pundit, kao odgovor na pakosni retweet Omar.

Paulov susjed bio je prisiljen platiti 580.000 dolara odštete nakon što je senatoru slomio šest rebara tijekom nasilnog napada.