CURL: New York Times dokazao jednom za svagda da sluša naredbe liberalne elite

Joseph Curl

Screenshot: YouTube/ GaddahRa KOG

New York Times napisao je naslov.

Liberalna elita je jaukala i uzdisala i cviljela i rzala.

New York Times je promijenio naslov.

Ako ste tražili dokaz — pravi, čvrsti dokaz — da nekoć sjajni New York Times prima naredbe od liberalne elite u Demokratskoj stranci, ne morate tražiti dalje.

Nakon dvije masovne pucnjave u roku nekoliko sati koje su rezultirale s 32 mrtve i 52 ranjene osobe, predsjednik Trump je u ponedjeljak isporučio sumornu izjavu iz Bijele kuće. Izložio je nekoliko potencijalnih rješenja, pozvao na jedinstvo i dvostranačje, utješio Amerikance kao glavni utješitelj i glasno osudio rasizam i bijelu supremaciju.

“Zajedno, rukom pod ruku kako bismo prevladali tugu, molim Boga na Nebesima da olakša bol onima koji pate i zaklinjemo se da ćemo hitno pronaći rješenje”, rekao je.

“Jednoglasno, naša nacija mora osuditi rasizam, netrpeljivost i bijelu supremaciju. Te zle ideologije moraju biti poražene. Mržnji nema mjesta u Americi”, rekao je.

“Vrijeme je da stavimo u stranu destruktivno jednostranačje — toliko destruktivno — i pronađemo hrabrosti kako bi na mržnju odgovorili jedinstvom, predanošću i ljubavlju”, rekao je.

New York Times uhvatio je suštinu predsjednikovog govora naslovom svog prvog tiskanog izdanja koji je glasio: “TRUMP POZIVA NA JEDINSTVO PROTIV RASIZMA”. Naslov nije pokazivao bilo kakvu pristranost ljevici ili desnici, već je jednostavno sumirao opsežnu poruku koju je isporučio Trump.

Ali ljevica je poludjela — apsolutno poludjela. Kao se Times usudio ne osuditi Trumpa kao rasista?!

Bivši zastupnik Robert “Beto” O’Rourke, kandidat za predsjedničku nominaciju 2020. godine, smatrao je to “nevjerojatnim” i to izjavio retweetavši objavu Natea Silvera, bivšeg pisca New York Timesa.

Senator Cory Booker, još jedna predsjednička nada 2020., napisao je: “Životi doslovno ovise o vašem boljem ponašanju, NYT. Molim vas da to učinite”, retweetavši istu objavu Silvera.

“Hej, @nytimes — što se dogodilo s ‘Istina vrijedi?’ Nije istina. Ne vrijedi.”, napisao je gradonačelnik New Yorka i još jedan od kandidata za 2020. godinu Bill deBlasio.

“To nije ono što se dogodilo”, rekla je kandidatkinja, senatorica Kirsten Gillibrand.

A novopečena zastupnica Alexandria Ocasio-Cortez, demokratska socijalistica koju je predsjednik Demokratskog nacionalnog odbora nazvao “budućnošću stranke”, slijedila je njihov primjer.

“Neka ova naslovnica posluži kao podsjetnik na to što pomaže bijeloj supremaciji — i na što se ona često oslanja — kukavičluk mainstream institucija”, napisala je na Twitteru.

I tako je (sjedite li?) New York Times IZMIJENIO SVOJ NASLOV.

Za svoje drugo izdanje, uklonili su jasan i koncizni naslov u kojem je sadržana bit Trumpovih komentara. Na scenu je stupio novi koji ga je kritizirao kao slabića i beskičmenjaka u vezi oružja. I zaboravite sve one pozive na zajedništvo protiv rasizma.

“KRITIZIRAO MRŽNJU, ALI NE I ORUŽJE”, pisalo je u novom naslovu.

Silver je pohvalio Times zbog promjene: “Ako nekoga zanima (svakako je bolje to učiniti nego ne, po mom skromnom mišljenju), promijenili su svoj naslov između 1. i 2. tiskanog izdanja”, napisao je na Twitteru.

Dakle, evo ga: Definitivni dokaz da New York Times uzima naredbe od liberalne elite u Demokratskoj stranci.

“Sve vijesti koje su prikladne za tisak”, doista.