Tucker Carlson: ‘Teorija zavjere’ o prijetnji bijele supremacije nova je ‘obmana s Rusijom’

I dok se konzervativci postrojavaju tko će prije kapitulirati pred kontrolom oružja, tehnološkom cenzurom i ostalim neustavnim politikama u jeku masovnih pucnjava proteklog vikenda, voditelj Fox Newsa Tucker Carlson je jedan od rijetkih komentatora koji im hrabrosti reći istinu.

S medijski potaknutom histerijom u vezi bijelih supremacista koja je posljednjih nekoliko dana dosegla grozničavu razinu, Carlson se u svojoj emisiji obratio na rastuću zabrinutost nazivajući je “teorijom zavjere” jednakoj “dosluhu s Rusijom”.

“Kad biste sastavljali popis, hijerarhiju problema s kojima se ova država suočava, gdje bi na toj listi bila bijela supremacija? Vjerojatno tamo negdje s Rusijom. To nije pravi problem u Americi”, primijetio je Carlson.

Dodao je da bi kombinirano članstvo svih skupina bijelih supremacista u Americi moglo stati unutar jednog sveučilišnog nogometnog stadiona.

“Ovo je zemlja u kojoj prosječna osoba postaje siromašnija i u kojoj je stopa samoubojstava na vrhuncu”, rekao je Carlson, osvjetljavajući prave probleme s kojima se suočavaju Amerikanci.

U zaključku svog monologa, Carlson je razotkrio agendu u pozadini prožimajućih medijskih kleveta. Pošto su fantazije o dosluhu s Rusijom ispale s dnevnog reda, ovo je još jedan pokušaj demoniziranja Donalda Trumpa i održavanja moći od strane političkog establišmenta.

“Ovo je prijevara, baš kao i ona obmana o Rusiji. To je teorija zavjere koja pokušava podijeliti državu i zadržati vlast. To je ono što se stvarno događa”, rekao je Carlson.




Carlsonove istinite primjedbe razbjesnile su liberale na Twitteru, pošto je njihova najnovija obmana bila izložena na nacionalnoj platformi. Oni su ponovno tražili bojkot protiv Carlsonovih oglašivača.

Carlson ostaje nepokolebljiv unatoč bijesa i prijetnji ekstremističke, anti-bijele ljevice. On je jedan od rijetkih na desnici koji je voljan boriti se istinom protiv medijski potaknute histerije, dok kukavičluk i kapitulacija postaju nova norma u redovima konzervativaca.

S obzirom na to da je predsjednik Trump česti gledatelj Carlsonove emisije, nadamo se da je predsjednik poruku primio jasno i glasno nakon što je ovaj tjedan u javnom priopćenju podržao kontrolu oružja i drakonsku tehničku cenzuru kao odgovor na navodu prijetnju bijele supremacije.