Zašto ne bismo vratili miroljubiv svijet kakav je bio prije vatrenog oružja?

The Babylon Bee

Vatreno oružje je epidemija koja je zadesila čovječanstvo. Ono je izvor sveg nasilja u našem suvremenom svijetu. Možete li samo zamisliti koliko bi svijet bio miran kad ne bi bilo vatrenog oružja? Pa, više ne morate zamišljati! Postojalo je takvo vrijeme; zove se daleka prošlost.

U davno, davno vrijeme, ljudi su živjeli u harmoniji. Nije baš da su imali drugog izbora, pošto nisu imali s čime pucati jedni na druge. Teoretski, imali su lukove i strijele, ali ako ste ikad pokušali upotrijebiti jedan, znate da je gotovo nemoguće bilo što pogoditi s njim. Dakle, ako su imali problema, jednostavno su ga pokušali riješiti razgovorom. Ako su stvari izmakle kontroli, rješavali su ih nadmetanjem u zagonetkama. I muškarci su se s poštovanjem odnosili prema ženama, pošto nije bilo vatrenog oružja koje bi poticalo toksičnu muškost. Također, političari su jednostavno izvršavali volju naroda, pošto nije postojala NRA koja bi ih potkupila. I nitko nije znao bilo što o ratu, jer kako biste ga uopće vodili bez vatrenog oružja? Bacali bi kamenje jedni na druge? Tko bi uopće dovukao toliko kamenja na bojišnicu? To je nepraktično.




Život je u osnovi bio miroljubiv poput pjesme Johna Lennona ili komunističke zemlje.

Sve to se promijenilo kad je izumitelj vatrenog oružja (mislim da se zvao Bob Gun) stvorio oružje u svom rasističkom laboratoriju dok je pokušavao pronaći načine za poboljšanje rasizma. Od tog vremena, smrtnost uzrokovana oružjem beskonačno se povećala, od nule do više od nule. I bilo je nasilja, ubojstava i nekih nesumnjivo zabavnih filmova o Johnu Wicku. Također razmislite o svim ratovima od tada. Prvi svjetski rat, Drugi svjetski rat. Svjetski rat: Vijetnam. Svjetski rat: Pustinjska vrućina. I prequel Svjetskog rata, Priče o svjetskom ratu: Građanski rat.

Nije pretjerano reći da su stvari danas milijun milijardi puta nasilnije nego prije izuma vatrenog oružja. Krajnje je vrijeme da se riješimo sveg vatrenog oružja i vratimo se u vrijeme kad je sve bilo miroljubivo i pristojno kao u drevnoj povijesti. To neće okončati sve sukobe, ali ćemo doći dovoljno blizu. Moramo samo smisliti nekakve dobre zagonetke kako bismo spriječili invaziju.

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.