Salvini rekao Richardu Gereu da odvede 160 zatočenih migranata u Hollywood i smjesti ih u svojim vilama

Emma R.

Screenshot: YouTube/AP

Hollywoodski milijarder Richard Gere pozvao je talijansku vladu da pomogne migrantima koji su već više od tjedan dana zatočeni na španjolskom brodu na Mediteranu.

Talijanska vlada mora prestati “demonizirati ljude”, rekao je glumac.

Gere se ukrcao na brod, kojem je blokiran ulaz u talijanske teritorijalne vode.

Talijanski zamjenik premijera Matteo Salvini je uzvratio, rekavši da bi Gere trebao odvesti 160 migranata u Hollywood.

Gere, koji je u znak podrške posjetio Open Arms brod, također se pridružio konferenciji za novinare na talijanskom otoku Lampedusa pozivajući na prihvat migranata.

Usporedio je Salvinija, koji je uložio velike napore kako bi blokirao migrantske brodove od pristajanja u Italiji i američkog predsjednika Donalda Trumpa, koji se suočava s oštrim kritikama zbog svoje imigracijske politike.

“Imamo problem s izbjeglicama koje dolaze iz Hondurasa, Salvador, Nikaragve, Meksika … Slično je ovome s čime se vi suočavate ovdje”, rekao je, optužujući oba političara zbog demoniziranja migranata.

“Ovo se sad mora zaustaviti na cijelom planetu. I zaustavit će se ako kažemo stop”, dodao je.

Salviniju nije trebalo dugo da odgovori.

“S obzirom na to da ovaj velikodušni milijunaš izražava zabrinutost zbog sudbine migranata na Open Arms, mi mu zahvaljujemo: može odvesti natrag u Hollywood, svojim privatnim zrakoplovom, sve ljude na brodu i brinuti se o njima u svojim vilama. Hvala ti Richarde!”, rekao je u izjavi.




Tijekom svoje karijere koja traje već više od 40 godina, 69-godišnji Gere je glumio u filmovima poput Zgodne žene, Američki žigolo i Oficir i džentlmen.

Richard Gere je težak oko 100 milijuna funti, prema web stranici celebritynetworth.com.

Salvini, čija je stranka ostvarila veliki uspjeh na prošlogodišnjim izborima u Italiji, se obvezao da će do 2023. godine deportirati 500.000 migranata.