Iz zatvorske ćelije Jeffreyja Epsteina čulo se ‘vrištanje’ na jutro njegove smrti

Richard Moorhead

CBS News tvrdi da mu je dobro obaviješten izvor javio da se iz zatvorske ćelije Jeffreyja Epsteina čulo “vrištanje” na jutro njegove smrti.

Neimenovani izvori tvrde da su medicinsko osoblje i zatvorski čuvar ušli u ćeliju u navodnom pokušaju oživljavanja osramoćenog milijardera, govoreći “diši, Epstein, diši”.

Ako su anonimne tvrdnje legitimne i istinite, mogle bi predstavljati najjasniju “crvenu zastavu” u vezi dosadašnjeg službenog izvješća o Epsteinovom navodnom samoubojstvu. Epstein je navodno u subotu ujutro pronađen mrtav u svojoj ćeliji. Izvješća koja govore o medicinskom osoblju ili zatvorskim čuvarima koji su ga pokušali oživjeti nisu spomenuta u izvornom izvješćivanju događaja.




Epstein je navodno napravio omču od svojih plahti, kleknuo na pod i nagnuo se prema naprijed kako bi se objesio. Nije jasno tko bi vrištao iz Epsteinove ćelije ako ga je osoblje zatvora zateklo mrtvog.

Sljedilo je još jedno izvješće koje je ukazivalo da jedan od stražara koji su u noći pazili na Epsteinov zatvorski blok nije bio redoviti zatvorski čuvar. Privremeni stražar bio je je vjerojatno nekakav administrativni službenik, koji je popunjavao mjesto zbog nedostatka zatvorskih čuvara.

Konačni zaključci iz Epsteinove obdukcije odgođeni su kako bi medicinsko osoblje prikupilo dodatne informacije.

U ponedjeljak, FBI je konačno izvršio raciju na privatni otok milijardera. Epstein se sučeljavao s optužbama za trgovinu seksom povezanima s dugogodišnjim upravljanjem pedofilskim prstenom na otoku za sebe i mrežu svojih bogatih prijatelja.