Šestogodišnja djevojčica koja je izjavila ‘Zašto ne bismo jednostavno sve dali besplatno?’ probila se na vrh demokratskih anketa

The Babylon Bee

SAD — Nova kandidatkinja pojavila se niotkuda i odjednom našla na vrhu anketa preliminarnih demokratskih izbora, a ima tek šest godina. Susie Peters iz Minneapolisa, države Minnesote, pojavila se u segmentu lokalnih vijesti u kojem su djeca izražavala svoja mišljenja o problemima u svijetu i postavila pitanje: “Zašto ne možemo jednostavno svima dati sve besplatno?” Poruka je brzo postala viralna i snažno je odjeknula kod demokratskih glasača, što je uzrokovalo njezin uspon iz nepoznatog do trećeg mjesta u većini anketa, ispred Bernieja Sandersa i odmah iza Elizabeth Warren i Joea Bidena.

“Ona zaista ima plan za sve”, rekla je Melinda Carlson, jedna od Susienih entuzijastičnih pristalica. “Dok Elizabeth Warren ima plan koji bi ljudima dao samo besplatnu zdravstvenu zaštitu i besplatni fakultet, Susie ima plan koji omogućava svima sve besplatno. Ona je uistinu vizionar.”




Njezina najnovija kandidatura uznemirila je neke od drugih kandidata, ponajprije Bernieja Sandersa koji je optužio Susie da je pokrala sve njegove ideje. Drugi kažu da matematika u njezinim planovima ne štima, na što je Susie rekla da ne voli matematiku i da umjesto nje voli “Twilight Sparkle”. A predsjednik Trump je također obratio pažnju, obećavši da će na glavnim izborima do nogu potući Susie pošto Trump može samostalno “čitati i pisati na razini osmogodišnjaka”. Također postoje zabrinutosti da bi Susie mogla biti podložna gafovima poput Joea Bidena, pošto je neki dan u školi Susie greškom oslovila svoju učiteljicu “mama”, što je izazvalo burni smijeh njezinih kolega u razredu.

Ipak, Susie je otkrila svoj novi popularni slogan kampanje: “Ali ja to želim!” i već se kvalificirala za sljedeću predsjedničku debatu, iako možda neće moći sudjelovati u njoj pošto se ona održava u vrijeme kad bi već trebala biti u krevetu.

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.