Deseci tisuća kineskih trupa okupljaju se na sportskom stadionu u blizini hongkonške granice

Paul Joseph Watson

Deseci tisuća pripadnika Kineske narodne oružane policije (PAP) gomilaju se unutar sportskog objekta samo nekoliko kilometara udaljenog od Hong Konga.

“Sportski centar Shenzhen Bay preplavile su tisuće pripadnika Narodne oružane policije — naoružane postrojbe oružanih snaga posvećene gušenju unutarnjih nemira — koji su odrađivali vježbe u četvrtak ujutro”, izvijestio je Financial Times.

“Unutra se nalaze deseci tisuća vojnika, ali ne puštaju nas unutra da čistimo, mogao sam samo nakratko proviriti”, rekao je jedan radnik na stadionu.

Cijelo je područje pretvoreno u “vojnu zonu ograničenog pristupa” i od novinara se traži da ga napuste.

Peking je započeo masovno skupljanje trupa u Shenzhenu prošlog tjedna u svrhu demonstriranja sile kako bi zastrašio prosvjednike u Hong Kongu.




Kao što je ranije izviješćeno, stručnjaci kažu da je malo vjerojatno da će Kina poslati oružane trupe da zaustave nemire, ali bi vojnike mogla prerušiti u hongkonške policajce.

Ako se Peking odluči za slanje trupa, radije bi se oslanjali na PAP, a ne na Narodnooslobodilačku armiju, još uvijek ozloglašenu zbog masakra na Trgu Tiananmen 1989. godine.

Ranije danas, politički aktivist za nezavisnost, Chen Haotian, pozvao je na “juriš” na kineske banke, tražeći da svi u Hong Kongu na isti dan povuku svoj novac iz njih.