Epstein je imao nekoliko slomljenih kostiju u vratu, uobičajeno za ubojstvo davljenjem, kažu stručnjaci

Ryan Saavedra

Obdukcija osuđenog pedofila i navodnog trgovca seksom Jeffreyja Epsteina otkrila je da je bogati financijer imao više slomljenih kostiju u vratu, što dodatno potiče nagađanja oko njegove smrti prošle subote.

“Među kostima slomljenim u Epsteinovom vratu bila je i hioidna kost, koja se kod muškarca nalazi blizu Adamove jabučice”, objavio je Washington Post. “Takvi se lomovi mogu dogoditi kod onih koji se objese, osobito ako su starije dobi, tvrde forenzički stručnjaci i studije na tu temu. Ali oni su češći kod žrtava ubojsvta davljenjem, navode stručnjaci.”

New York Post izvijestio je u ponedjeljak da je Epstein “pronađen u svojoj ćeliji u donjem Manhattanu s plahtom omotanom oko vrata i pričvršćenom na vrh kreveta na kat” i “očigledno se ubio klečeći, nagnut prema podu, pri čemu se zadavio.”

Otkriće o slomljenim kostima koje su pronađene u Epsteinovom vratu uslijedilo je nakon otkrića u utorak navečer da su dvojica stražara koja su ga trebali nadzirati zaspala na tri sata i navodno krivotvorila zatvorsku evidenciju kako bi prikrili svoje postupke.

“Ljudi upoznati s obdukcijom, koji su govorili anonimno zbog osjetljive faze istrage, rekli su da Sampsonov ured traži dodatne informacije o Epsteinovom stanju u satima prije njegove smrti”, dodao je Washington Post. “To bi moglo uključivati video dokaze hodnika u zatvoru koji bi mogli utvrditi je li tko ušao u Epsteinovu ćeliju tijekom noći njegove smrti; rezultate toksikološkog pregleda kako bi se utvrdilo je li u njegovom tijelu bilo neuobičajenih tvari; i intervjue s čuvarima i zatvorenicima koji su se nalazili u blizini njegove ćelije.”




New York Post izvijestio je u srijedu da su Epsteinove posljednje riječi upućene njegovim odvjetnicima bile: “Vidimo se u nedjelju.”

“Osuđeni pedofil je također rekao svojim odvjetnicima da mu je ozljede na vratu, koje je zadobio u ranijem incidentu, nanio njegov nabildani cimer, bivši policajac, što je navelo odvjetnike da zatraže ukidanje stalne prismotre zbog mogućeg samoubojstva, prema izvoru upoznatim sa slučajem Epstein”, dodao je New York Post.

Izvor je rekao New York Postu: “Ono što je dosta želio jest dobiti jamčevinu kako bi mogao surađivati.”

Washington Post nadalje napominje da su različite studije onih koji su počinili samoubojstvo otkrile da 6-25% njih slama hioidnu kost, koja je bila jedna od slomljenih kostiju pronađenih u Epsteinovom vratu.

Epsteinovo samoubojstvo uslijedilo je nakon što je američko odvjetništvo južnog okruga New Yorka (SDNY) u petak otpečatilo više od 2.000 dokumenata o slučaju, uključujući izjave i svjedočanstva ključnih svjedoka u slučaju protiv Epsteina i njegove partnerice Ghislane Maxwell​.

Objavljeni dokumenti sadržavali su više istaknutih osoba koji su optuženi za seks sa ženom koja tvrdi da je bila prisiljena raditi za Epsteina.

Među onima koje je optužila 33-godišnja Virginia Roberts Giuffre su “prominentni demokratski političari — bivši senator George Mitchell i bivši guverner savezne države New Mexico i član Clintonovog kabineta, Bill Richardson”, izvijestio je Fox News.