Papa rekao da će se pozabaviti seksualnim skandalom nakon što završi govoriti o klimatskim promjenama

The Babylon Bee

VATIKAN — U svom prvom javnom obraćanju u vezi zastrašujućeg i razornog izvješća o seksualnom zlostavljanju u Katoličkoj crkvi, papa Franjo je izjavio da će se detaljno pozabaviti kontroverzom nakon što još nekoliko tjedana provede govoreći o klimatskim promjenama.

Poglavar Rimokatoličke crkve tvrdio je da je duboko zabrinut zbog tragičnog izvješća, ali je “jednostavno previše zaokupljen” borbom protiv klimatskih promjena, kritiziranjem kapitalizma i zagovaranjem drugih pitanja socijalne pravde da bi ovog trenutka razgovarao o odbojnom izvješću.

“Budite sigurni, nakon što iscrpim svoje govorne točke o potrebi uspostavljanja vladinih politika kako bi se smanjili njihovi ugljični otisci, započet ćemo pregledavati ovo izvješće”, rekao je. “Onda ću se pobrinuti da dam izjavu o tome. Mi jednostavno nismo željeli prerano dolaziti do zaključaka, nešto što nas ne zabrinjava kada je riječ o klimatskim promjenama uzrokovanih čovjekovim djelovanjem. Samo u vezi ovoga.”




Vatikan je obećao pokrenuti cjelovitu istragu o tom pitanju što je prije moguće, ali morat će pričekati dok zapadne zemlje smanje svoju emisiju ugljika za još 15%. “Ovo je daleko najvažnije pitanje s kojim se trenutačno suočava Crkva Isusa Krista”, stoji u izjavi Kardinalskog zbora.

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.