Kardinal Francis Arinze: ‘Europljani moraju prestati poticati migraciju Afrikanaca’

Paul Joseph Watson

Kardinal Francis Arinze oštro je kritizirao ljevičarske vjerske vođe koji zagovaraju masovnu migraciju, pozivajući ljude na zapadu da ohrabre mlade Afrikance na ostanak i poboljšanje vlastitih zemalja.

86-godišnji Arinze, koji je bio jedan od glavnih savjetnika pape Ivana Pavla II., rekao je za Catholic Herald: “Europljani moraju prestati poticati odlazak mladih Afrikanaca. Afrika ih treba.”

Arinze je rekao kako se afričkim zemljama nanosi šteta jer mladi ljudi bježe iz svojih domovina.

“Najbolji način na koji zemlje Europe i Amerika mogu pomoći Africi jest ne poticanje mladih da dođu u Europu, navodeći ih da razmišljaju o Europi kao o raju — mjestu gdje novac raste na drveću — već pomaganju zemljama iz kojih dolaze”, rekao je, dodajući: “Bolje je ako netko ostane u vlastitoj zemlji i tamo radi.”

Kardinal je istaknuo da afričke vlade koje dozvoljavaju tako visoke stope iseljavanja moraju ispitati svoju savjest zašto se to dopušta.

Arinzeova retorika je slična onoj kardinala Roberta Sarahe, koji je također Afrikanac.




Prošli mjesec, Sarah je upozorio da zapadna civilizacija proživljava svoj “smrtni čas” jer su mase opijene “vulgarnom zabavom”, a elite “ne žele ništa drugo nego povećati luksuz svog svakodnevnog života”.

Sarah je također prethodno upozorio da će “zapad nestati” kao rezultat masovne migracije, dodajući da će “islam osvojiti svijet” i “u potpunosti promijeniti kulturu, antropologiju i moralnu viziju”.