Amsterdam: Poslovni čovjek se vratio s odmora i otkrio da je njegovu zgradu okupiralo 40 azilanata

Paul Joseph Watson

Jedan se poslovni čovjek iz Amsterdama vratio s odmora samo kako bi otkrio da je njegovu zgradu okupiralo 40 neuspjelih tražitelja azila koji su mu poručili da ode.

Prema izvješću AT5, poduzetnika Saliha Ozcana “protjerali su iz (njegovih) vlastitih prostorija” migrantski skvoteri nakon što se ovaj vratio s godišnjeg odmora.

Nakon što je u siječnju povratio svoju imovinu od “lošeg zakupca” koji ju je koristio kao tvornicu trave, Ozcan je obnovio mjesto i planirao ga koristiti za svoju automobilsku tvrtku.

Bio je šokiran kad je otkrio da ga je zauzelo 40 neuspjelih tražitelja azila koji su u potpunosti uništili mjesto.

Osvrnuvši se na gomilu smeća na ulazu, Ozcan je rekao da je scena previše “luda za opisati”, dodavši, “Samo štakori i miševi dolaze ovdje.”

Video pokazuje ljutite afričke migrante koji se suočavaju s Ozcanom i televizijskom ekipom. Migranti su prijetili da će nazvati policiju ako smjesta ne odu.

“Molim li napustiti svoju vlastitu zgradu?”, pitao je ogorčeni Ozcan.

Ozcan je odlučio napustiti zgradu prije nego se umiješala policija.




“To je vrlo loš osjećaj. Uopće nemam riječi za to”, rekao je. “Na neki način mogu razumjeti te ljude, ali oni mene uopće ne razumiju. Nevjerojatno. Da je to moguće u takvoj zemlji.”

Policija je odbila komentirati slučaj i rekla da neće tretirati stvar kao hitnu.

Snimka je pomalo slična onoj koja je izašla na vidjelo 2016. godine, na kojem se vidi 80-godišnji vlasnik hotela u Italiji kojeg policija prisiljava da primi brojne afričke migrante dok se ovaj očajnički pokušava suprotstaviti vladinoj konfiskaciji svoje imovine.

Vlasnik je odbio smjestiti migrante nakon što su mu rekli da će mu biti plaćeno samo 7 eura po noćenju za svakog tražitelja azila, ali njegovu imovinu je naposljetku konfiscirala tadašnja ljevičarska vlada.