Izvješće: Richard Dawkins još uvijek koristi argument ‘Letećeg Špageti Čudovišta’ ozbiljnog lica

The Babylon Bee

WASHINGTON, D.C. — Zaklada za razum i znanost Richarda Dawkinsa potvrdila je u četvrtak da je njezin istoimeni osnivač još uvijek u stanju koristiti argument “Letećeg Špageti Čudovišta” protiv kreacionizma s ozbiljnim izrazom na svom licu.

Argument tvrdi da postoji jednako mnogo razloga za vjerovanje da je “Leteće Špageti Čudovište” stvorilo i upravlja svemirom kao i za vjeru u biblijskog Boga. No, iako je logika da je iskrena vjera u Boga, podržana filozofskim, znanstvenim i povijesnim dokazima, na bilo koji način ekvivalentna ogorčenom, neiskrenom vjerovanju u božansko biće od tjestenine očigledno apsurdna, Dawkins je potvrdio da i dalje planira korištenje izlizanog obrazloženja “kad god to situacija nalaže”.

U posljednjih nekoliko mjeseci počele su kružiti glasine da Dawkins više nije u stanju pretvarati se ozbiljan dok koristi neuvjerljiv i slabašan argument, ali britanski biolog i otvoreni ateist demantirao je te tvrdnje u nedavnoj izjavi Zaklade.




“Ja ni na koji način ne planiram odbaciti ili odreći se očigledno neispravne logike klimavog argumenta ‘Letećeg Špageti Čudovišta’ u korist ateizma. Ja sam u stvari još uvijek prilično voljan i sposoban koristiti tu argumentaciju i to mogu učiniti bez da prasnem u smijeh, što bi razotkrilo očiglednu glupost tog obrazloženja.”

Zaklada je također potvrdila Dawkinsove planove da će se nastaviti ponašati kao ogorčeno dijete.

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.