Švedska: Prodaja paprenih sprejeva porasla za 90% usred zabrinutosti zbog silovanja

Paul Joseph Watson

Prodaja paprenih sprejeva u nekim dijelovima Švedske porasla je za čak 90 posto usred zabrinutosti zbog problema sa silovanjem u toj zemlji.

Prema izvješću švedskog lista Expressen, trgovački lanac Kjell & Company objavio je da je prodaja proizvoda za samoobranu porasla za 90 posto u kolovozu u odnosu na mjesec lipanj.

Podaci o prodaji opisuju se kao “ubrzavajući, rastući trend”, a proizvođač Plegium otkriva da je prodaja godinama rasla, ali je “službeno eksplodirala” ovog ljeta.

Drugi proizvođač paprenog spreja po imenu Bodyguard također otkriva da je njegova prodaja porasla 21 posto unatoč oštroj konkurenciji pridošlica na tržištu.

“Švedsko ljeto potreslo je niz napada silovanjem. Najistaknutiji događaji dogodili su se u Uppsali, gdje su se samo između 3. i 7. kolovoza dogodila dva silovanja te dva pokušaja silovanja”, izvijestio je Expressen.

Nakon niza od četiri seksualna napada i silovanja u razmaku od pet noći, švedska je policija u brojnim gradovima savjetovala ženama da noću ne izlaze same i da rano odu svojim kućama.




Brojke objavljene prošle godine otkrile su da je 58 posto osuđenih silovatelja i 85 posto svih osuđenih seksualnih napasnika u Švedskoj rođeno izvan Europe.

U slučajevima u kojima žrtva nije poznavala napadača, udio stranih počinitelja bio je veći od 80 posto. Gotovo 40 posto osuđenih silovatelja dolazi s Bliskog istoka ili Afrike, dijelova svijeta iz kojih je Švedska posljednjih godina primila najveći broj migranata.

Studija švedskih novina Aftonbladet pronašla je da je 88 posto grupnih silovatelja u skandinavskoj zemlji tijekom posljednjih šest godina imalo migrantsku pozadinu.

Druge brojke pokazuju da migranti iz nacija s muslimanskom većinom počinjavaju 84 posto “vrlo nasilnih” silovanja u Švedskoj.

Kao što smo jučer izvijestili, pljačke koje ciljaju djecu u Švedskoj također su dosegle rekordnu razinu, a za taj porast se okrivljuju mladi ljudi s migrantskom pozadinom.